Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανακούφιση και θλιβερό επιµύθιο

Ευτυχώς, η απεργία πείνας των µεταναστών στη βίλα Υπατία τελείωσε, χωρίς να επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια που κυκλοφορούσαν – έστω και αν χρειάστηκε τέσσερις υπουργοί να διαπραγµατευθούν µε αυτόκλητους προστάτες των απεργών...

Ευτυχώς, οι υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση ήταν περισσότερο συµβολικές – και σε καµία περίπτωση η απεργία πείνας δεν οδήγησε σε.. συλλήβδην αποδοχή από κυβερνητικής πλευράς µιας διακεκριµένης παρανοµίας, έστω λόγω ανωτέρας βίας. 


∆υστυχώς, οι ανακοινώσεις που εσπευσµένα εξέδωσαν Ν.∆. και ΛΑΟΣ, χωρίς να γνωρίζουν όλα τα δεδοµένα, είναι ανεύθυνες και, απλώς, αποσκοπούν στη δηµιουργία εντυπώσεων. Τα δυο κόµµατα της «δεξιάς πολυκατοικίας» επιζητούν οφέλη υποδαυλίζοντας τον φόβο έναντι των ξένων – κι αυτό στην εκρηκτική περίοδο που διανύουµε ισοδυναµεί µε διπλή ανευθυνότητα. ∆υστυχώς, ανεύθυνοι αποδείχθηκαν και οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι των απεργών. Και οι πανηγυρισµοί τους ήσαν προκλητικοί. Στην πραγµατικότητα, δεν έλυσαν κανένα πρόβληµα των µεταναστών, συνέβαλαν στο φούντωµα µιας υπόγειας οργής γηγενών έναντι των ξένων. Μόνο ως επαγγελµατίες κήρυκες µιας πολιτικής αναταραχής (έστω κι αν οδηγεί στην κοινωνική αποσάθρωση)

µπορούν οι αυτοαποκαλούµενοι «αλληλέγγυοι» να είναι ικανοποιηµένοι. Κατά τα άλλα, η ζωή αυτών που υπερασπίστηκαν δεν θα γίνει καλύτερη – κι αυτό είναι το θλιβερό επιµύθιο. 

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας