Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η Μέρκελ άδειασε την Κράτσα

Ως γνωστόν η κυρία Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρόκειται για μια παραλλαγή του «φόρου Τόμπιν», μια πρόταση η οποία μέχρι πρόσφατα εκφραζόταν και υποστηριζόταν μόνο από κεντροαριστερούς ηγέτες και οικονομολόγους. Για παράδειγμα ο κ. Γ. Παπανδρέου, είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, είχε μιλήσει πρώτος για την επιβολή φόρου Τόμπιν.
Με μια απλή αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτεται ότι η πιο πρόσφατη πρόταση του Πρωθυπουργού υπέρ του φόρου Τόμπιν ήταν στις 22 Ιουνίου 2010 κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά. 
Προφανώς η κεντροδεξιά κυρία Μέρκελ διαβάζει τις ομιλίες του κ. Παπανδρέου, 



αλλά το καλύτερο είναι ότι η γερμανίδα προκάλεσε με τη σχετική δήλωσή της κρίση στην ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Η Μέρκελ άδειασε την Κράτσα», έλεγαν άσπονδοι φίλοι της ευρωβουλευτού υπενθυμίζοντας ότι σε πρόσφατη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κυρία Ρόδη Κράτσα είχε ταχθεί κατά του φόρου Τόμπιν (με το επιχείρημα ότι θα αυξήσει το κόστος του χρήματος). 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας