Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δέχτηκαν τις προτάσεις οι απεργοί. Σταματούν την απεργία πείνας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση των υπουργών με τους αντιπροσώπους των μεταναστών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ.
Βγαίνοντας από την συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα μια ακόμη ευκαιρία να συζητήσουμε με τους απεργούς και να ξεκαθαρίσουμε όλα όσα είχαμε βάλει στο τραπέζι κατά την συνάντησή μας την περασμένη Παρασκευή. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για το τι μπορεί να πράξει η Πολιτεία για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Από την αρχή είχαμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μαζικές ή και σε ατομικές νομιμοποιήσεις, ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε οι απεργοί να συμφωνήσουν σε αυτό, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και να συμφωνήσουν με τις προτάσεις που καταθέσαμε».

Από την πλευρά της η κυρία Αννα Νταλάρα δήλωσε: «Οπως γνωρίζετε μέλημα των συναρμόδιων υπουργείων ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Αυτό που προτείναμε ήταν ουσιαστικά επεξεργασμένες οι προτάσεις μας, της περασμένης Παρασκευής. Δηλαδή αναστολή απομάκρυνσης με δυνατότητα ανανέωσης. Να μπορούν να ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους στις χώρες προέλευσής τους_ όχι με ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και μείωση των ετών παραμονής στην Ελλάδα από τα 12 χρόνια στα 8, προκειμένου να πάρουν την άδεια παραμονής. Επίσης θα συναντηθώ με ομολόγους μου στους οποίους θα θθεσω το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο 2».
Ο κ. Α. Λοβέρδος εξερχόμενος από τη ΓΣΣΕ δήλωσε «απ' ότι φαίνεται η περιπέτεια οδεύει στη λήξη της. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος που έχει ανάγκη το ΕΣΥ πρέπει να έχει πρόσβαση. Γι αυτό και οι γιατροί και τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να δεχτούν όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους».
Οι μετανάστες μετά τη συνέλευσή τους δήλωσαν ότι συμφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης και επεσήμαναν «ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Πρόκειται για νίκη των 300 απεργών και της εργατικής τάξης. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν»
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας