Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σημίτης

Του Δ. Δανίκα
Αυτοί που οργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από σπίτια πολιτικών είναι οι καλύτεροι αρωγοί του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Τέτοια μασκαριλίκια εκτονώνουν την οργή, αποπροσανατολίζουν από την ουσία του προβλήματος, λειτουργούν εντελώς σκανδαλοθηρικά και αποτελούν την καλύτερη τροφή για τα κανάλια τα ιδιωτικά. Και φυσικά προμοτάρουν τα ονόματα των οργανωτών που με τσάμπα μαγκιές πλασάρονται ως τάχα αυθόρμητοι λαικοί καθοδηγητές. Γιατί ας υποθέσουμε ότι ο βαλλόμενος πολιτικός εκχωρεί στο Δημόσιο όλα τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι πεντάρας. Ε και τι έγινε μ αυτό; Μια τρύπα στο νερό. 


Το κέρδος ένα και μοναδικό. Να κορδώνεται ο τάχα μου αρχηγός των εξεγερμένων πολιτών ότι έπραξε το καθήκον του το πατριωτικό. Ασε που έτσι και σκαλίσω τα αληθινά περιουσιακά δεδομένα αρκετών εξ αυτών θα πέσω σε μπόλικο μαύρο χρήμα και σε μικρομεσαίους που αποταμίευσαν και έφτιαξαν ένα σκασμό από την φοροδιαφυγή και την αισχροκέρδεια. Αν μάλιστα ανακαλύψω την κομματική τους ταυτότητα τότε το πιθανότερο να πέσω πάνω σε ακροδεξιούς, εθνικιστές, ρατσιστές και σε ελληνάρες που φλερτάρουν με την εθνική πυγμή κάποιου επίδοξου δικτατορίσκου. Κάθε πρακτική, αποκομμένη από την λαϊκή ραχοκοκαλιά, είτε είναι μικροαστική έκρηξη είτε ενέργεια οργανωμένη για να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ αυτά που στην βιτρίνα της εκθέτει και πουλάει. Και για να τελειώνω με αυτά τα καουμποιλίκια που εκτός των άλλων δυναμώνουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στρέφουν ακόμα πιο δεξιά και συντηρητικά την κοινωνία.

Τι φαντάζεστε; Πως έτσι και αυτοί, οι σημερινοί πολιτικοί, μας αδειάσουν την γωνιά θα καταφθάσουν οι καλύτεροι για να σώσουν την χώρα από χρεοκοπία; Τρίχες κατσαρές. Αν δεν αλλάξει η κοινωνία, τότε ίδια λογική, ίδιο μαύρο χρήμα. Τα ονόματα μπορεί ν αλλάξουν. Η πολιτική θα παραμείνει ίδια. Επομένως όχι «Σημίτη γερά φέρε πίσω τα λεφτά» αλλά «Ελληνα άλλαξε για να έχεις δουλειά σε μια χώρα που θα προχωράει μπροστά με το κεφάλι ψηλά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέει ο Δανίκας?

Μην διαμαρτύρεστε που σας βιάζουν,ότι έγινε έγινε και ότι είναι να σας κάνουν θα σας το κάνουν οπότε καθίστε σπίτι σας,ποιος είσαι ανθρωπάκο που ψάχνεις το δίκιο σου?
Δεν μας χέζεις ρε Δανίκα?

Το Προφίλ μας