Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ερώτηση του Γ. Βλατή προς τους Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"


Ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Βλατής, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ι. Ραγκούση, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λ. Κατσέλη σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον δραματικό περιορισμό των δικαιούχων. Την ερώτηση συνυπέγραψαν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», υλοποιείται από την Αυτοδιοίκηση εδώ και δεκατέσσερα περίπου χρόνια και εξυπηρετεί κατ’ οίκον πάνω από 100.000 ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, οικιακής βοήθειας και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης συμβάλλοντας με τρόπο ουσιαστικό στο κοινωνικό κράτος και τις προνοιακές δομές της χώρας.
Η κατ’ αποκλειστικότητα ένταξη της χρηματοδότησης του εν λόγω προγράμματος στο ΕΣΠΑ 2007 -2013 και δη στο  Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης – Διαδικασία Εφαρμογής της πράξης: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» αποκλείει πλέον ουσιαστικά την ένταξη μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων και ΑΜΕΑ, τα οποία αποτελούν τη βασική ομάδα στόχου, στο πρόγραμμα.
Σημειώνεται ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα αναφέρουν ότι εφόσον η χρηματοδότηση του προγράμματος ξεκινά από την υπογραφή της σύμβασης ένταξης και δεν έχει αναδρομική ισχύ, τίθεται ζήτημα κάλυψης της χρηματοδότησής του για το μεταβατικό διάστημα από 01.01.2011 ως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ.  
 Επειδή είναι δεδομένη η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο του Καλλικράτη.
Επειδή είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό να εξαιρέσουμε τα ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ που διαβιούν μόνα τους από μια από τις σημαντικότερες ίσως και πιο ουσιαστικές προνοιακές δομές της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Επειδή δεν είναι αρκετό να υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά να μην λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υλοποίησης της.
.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να εξασφαλίσουν επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης περισσότερων ωφελουμένων;
  2. Έχει προβλεφθεί η εξασφάλιση ικανών εθνικών πόρων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος χωρίς να απαιτείται η συρρίκνωση των δικαιούχων για την ευρωπαϊκή του χρηματοδότηση;
  3. Πως θα αντιμετωπιστεί ειδικώς η ένταξη σε πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων και ΑΜΕΑ, όπως μέχρι σήμερα, ιδίως στα χωριά της ελληνικής επαρχίας που έχουν απομείνει μόνοι, φτωχοί και ανήμποροι ηλικιωμένοι;
  4. Θα εξεταστεί το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΚΕ (αποτυπωμένη στις αποφάσεις των Τακτικών της Συνεδρίων από το 2007) για τριμερή χρηματοδότηση του προγράμματος με τη συμμετοχή της Κεντρικής Διοίκησης, των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των πόρων της αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποδεσμευτούμε από περιορισμούς ένταξης των ωφελουμένων που θέτει το ΕΣΠΑ;
  5. Πως θα καλυφθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από 01.01.2011 ως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ;»

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης Βλατής
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Παντελής Οικονόμου
Άγγελος Μανωλάκης
Δημήτρης Καρύδης
Σπύρος Μοσχόπουλος
Χαρά Κεφαλίδου
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιώργος Αρβανιτίδης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Δημήτρης Παπουτσής
Λάμπρος Μίχος
Νάντια Γιαννακοπούλου
Μαρία Κυριακοπούλου
Αχμέτ Χατζή Οσμάν
Άγγελος Τόλκας
Χρύσα Αράπογλου
Τάκης Δημητρουλόπουλος
Μαρία Σκραφνάκη
Αργύριος Λαφαζάνης
Γιάννης Βούρος

17 σχόλια:

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είπε...

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ.....ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010....ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ Β.Σ.ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2011 ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ....ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ .....ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ Β.Σ.ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ!!!!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.......ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ !!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είπε...

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010. ΕΡΩΤΗΣΗ-Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΕΝΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝ ΑΠΟΔΙΔΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΙΚΑ -7 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ;;-ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ!!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ! ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΤΑ ΕΛΕΝΞΑΝ ΑΛΛΑ .....ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΑ!!!!ΕΝΤΑΞΕΙ!!!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.... Χρ.Κ!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είπε...

ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΩΝ....ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.....

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΕΠΤΕΜΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ....ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Α!!!ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

ai-vreS είπε...

Γράψτε ένα κείμενο βρε παιδιά με όλο το ιστορικό για να καταλάβουμε και εμείς επιτέλους τι γίνεται

Β.Σ.Σ είπε...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Χρ. Κ!! ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΤΟΥΠΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΤΟΥΠΑΣ αμαρτολή ιστορία ....
Λογιστής ΔΕΤΟΥΠΑΣ ..... = Μενέλαος Μακρυγιάννης

Β.Σ.Σ είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ...ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΤΟΥΠΑΣ.... ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ......ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ....ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ;;;;

Μ.Μ είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ;;;;ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΝΕΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ 20000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΤΟΥΠΑΣ?????
Ποιος ή ποιοί ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ την συγκεγκριμένη περίοδο, ξέρει κανείς να μας πει??????

ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ είπε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΤΟΥΠΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2007 Ο Χ ΜΠΟΥΧΟΥΡΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Μ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ---ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΤΟΥΠΑΣ ΔΗΜ.ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕΝ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ;;;ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!

ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο Μ.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ/ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ!!!!! ΑΡΕ ΜΠΑΚΑΛΟΓΥΦΤΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ta biblia tis detoypas ekleisan kai paradothikan stoys ypeythinoys ths neas dimotikhs arxis edo kai arketo kairo
mhn dimioyrgite entiposis 6.15 k 6.18
YPALLHLOS DIMARXIOY

Ανώνυμος είπε...

TA BIBLIA THS DETOYPAS KATATEUHKAN STON YPEYUYNO TIS NEAS DHMOTIKHS ARXHS EDO KAI ARKETES HMERES
6.15 K 6.18 MHN DIMIOYRGITE ENTYPOSIS
OSO GIA TON MAKRIGIANNH AN OFILI STON DIMO TO9 POSO DEN EINAI TOSO YPSILO MALLON TOSA EINAI NA EISPRATH APO TON DHMO SAN LOGISTIS THS DETOYPAS GIATI MEXRI SHMERA DEN ELABE OYTE EYRO
YPALLHLOS TOY DHMOY SERBION

Ανώνυμος είπε...

Υπάλληλε του Δήμου.
Όρθιος κοιμάσαι και ξενοδοχείο πληρώνεις…
Έτερος Υπάλληλος του Δήμου.

Υ.Γ. Ο Εισαγγελέας είναι προ των πηλών και στην ΔΕΤΟΥΠΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ψευτο-Υπάλληλε του Δήμου 7.45 ποιος δημιουργεί εντυπώσεις; Τα βιβλία της ΔΕΤΟΥΠΑΣ δεν έκλεισαν και δεν μπορούν να κλείσουν. Στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει άνοιγμα και χρέος και ότι θα μπει ορκωτός λογιστής. Έτσι κλείνουν τα βιβλία;

Το Προφίλ μας