Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στόχος η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων

Χαμός σήμερα το πρωί, στα "πρωινάδικα", εξαιτίας της χθεσινής απόφασης συγχώνευσης των σχολείων. Από τη μια οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας και από την άλλη "οργισμένοι" γονείς, εκπαιδευτικοί και ... ευκαιριακοί "ειδήμονες". Όλοι είχαν δίκιο! Να μην γίνει καμιά αλλαγή στο χάρτη των σχολείων, γιατί ... λειτουργούν άψογα (μπρρρρ). Καμιά συγχώνευση, γιατί τα παιδιά θα χάσουν το δάσκαλό τους, λες και τα νέα τμήματα δε θα έχουν δασκάλους. Να μη μετακινηθούν τα παιδιά, γιατί είναι επικίνδυνοι οι δρόμοι. Τι δεν ακούσαμε ως επιχείρημα. Τα πάντα. 

Εκτός από το ό,τι με τη συγχώνευση θα χάσουν αρκετοί εκπαιδευτικοί τη δουλειά τους. Αλλά σε τέτοιους δύσκολους οικονομικά καιρούς, τον ... άνθρωπο θα κοιτάξουμε!.... "Κανένα τμήμα δεν θα έχει περισσότερους από 25 μαθητές στο δημοτικό εκτός εάν υπάρχει θέμα υποδομών", δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. 

Σε ότι αφορά τα κριτήρια για τις καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων, είπε πως στόχος είναι να υπάρχουν σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με επαρκή αριθμό τμημάτων και μαθητών ώστε να εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα.

Σημείωσε πως άλλο ένα κριτήριο είναι η διαχείριση του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, Όπως είπε η αναλογία είναι ένας εκπαιδευτικός ανά οκτώ μαθητές.
Πρόσθεσε πως για την μετακίνηση των μαθητών μετά τις συνενώσεις υπάρχει προϋπόθεση οι μαθητές να μην ταξιδεύουν πάνω από 20 έως 25 λεπτά και οι μαθητές στα αστικά κέντρα να μην περνούν μεγάλους δρόμους.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο απομακρύνσεων εκπαιδευτικών μετά τις καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων λέγοντας ότι ο εκπαιδευτικός όταν καταργείται το σχολείο είναι στη διάθεση του διευθυντή ο οποίος θα τον τοποθετήσει στο νομό που υπάγεται σε αντίστοιχη θέση.
Επισήμανε πως στο εξής οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες λέγοντας ότι υπήρξαν οργανικές θέσεις σε σχολεία που δεν λειτουργούσαν. Είπε πως ο τρόπος που γίνεται η κατανομή πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και στόχος του υπουργείου είναι να υπηρετήσει τα παιδιά.
Είπε πως στα σχολεία που θα προκύψουν οι εκπαιδευτικοί θα πάνε να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Σε άλλη εκπομπή η Χριστοφιλοπούλου είχε να αντιμετωπίει τον Μιχαλολιάκο (αυτός κι αν έφερε επιχειρήματα)και τον Αγοραστό (άσχετα νούμερα και αριθμούς, που μπορεί ο καθένας να υποψιαστεί υστεροβουλία), δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις γιατί δεν πρέπει να γίνουν οι συγχωεύσεις και να λειτουργήσει καινούριο σχολείο με νέα προγράμματα. Αν ήταν τόσο καλά τα παλιά, τότε γιατί στρέφονταν όλοι προς την ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια;
Το θέμα θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια.
kapistri.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ... ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

οσοι συμφωνουν να στειλουν ΑΥΤΟΙ τα παιδια τους σε σχολεια που συγχωνευονται να κανουν 40 λεπτα να πανε σχολεια. ολοι εξυπνοι εξω απο το χορο.

τωραωγιατι ενα τμημα με 25 παιδια ειναι καλυτερο απο ενα τμημα με 15 ας μας το εξηγησουν οι εισημονες του υπ.παι.

αληθεια η αννουλα γιατι το μοναχογιο της το στελνει σε ιδιωτικο απο την α δημοτικου?

εννοειται οτι το συστημα χρειαζεται αλλαγες με πρωτη τον διορισμο και πληρωση των κενων και επιστροφη των αποσπασμενων απο ταγραφεια καθηγητων. αλλα η αλλαγη πο θελει να περασει το κομματοσκυλο-υπουργος δεν ειναι αλλαγη ειναι καταστροφη

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ενα κομματι απ τις σοσιαλιστικες αλλαγες που σε λιγα χρονια θα μας κανουν να δινουμε 200000 ευρω για διδακτρα για να σπουδασουν τα παιδια μας.. οσοι τα 'χουν φυσικα..

Ανώνυμος είπε...

Για τους χιλιαδες καθηγητες που θα χασουν τις θεσεις τους κουβεντα.. δε πα να μετακινηθουν σε αλλους νομους.. λες κι αυτοι εχουν οικογενειες, δε βαριεσαι.. ας απολυθουν στο κατω κατω. Βεβαια οταν κατι τετοιο αγγιξει καποιους του κομματος σιγα να μη μετακινηθουν. Θα τους φροντισει η Αννουλα, καποιο παραθυρακι θα βρεθει οπως παντα, οποτε μπορουν να γραφουν οτι θελουν εκ του ασφαλους.

Το Προφίλ μας