Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας"

Από αέρος και θάλασσας χτύπησαν οι Δυτικές δυνάμεις, στόχους του καθεστώτος του Καντάφι. Ριπές αντιαεροπορικών όπλων και εκρήξεις στην Τρίπολη. Τουλάχιστον 48 οι νεκροί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις με πυραύλους.
Οι Δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις χτύπησαν - από αέρα και θάλασσα - στόχους κατά μήκος της παραλιακής ακτής της Λιβύης, σε μία προσπάθεια να πιέσουν τον Καντάφι να αποφασίσει παύση πυρός και τερματισμό επιθέσεων κατά πολιτών.
Από την πλευρά της, η Λιβύη απαίτησε το Σάββατο κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την έναρξη από Δυτικές χώρες στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοινωθέν του στην Τρίπολη.

Ακόμα, η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το «δικαίωμά» της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της. Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση που επικαλέστηκε αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε το Σάββατο πως θα οπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από την «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση των Δυτικών δυνάμεων: «Είναι τώρα απαραίτητο να ανοιχτούν τα καταστήματα και να οπλιστούν όλοι με κάθε τύπο όπλου, για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"χτύπησαν οι Δυτικές δυνάμεις, στόχους του καθεστώτος του Καντάφι."..

Αυτοί οι "στόχοι" δεν είναι μέσα στη χώρα?..
Δεν υπάρχει κόσμος εκει?...
Μόνο το "καθεστώς καντάφι"?..
Ω..ρε δεν ξέρουμε τι λέμε!!!!...

Ανώνυμος είπε...

"Τριτος Παγκοσμιος",Βασιλης Παπακωνσταντινου
επικαιρο οσο ποτε..

μολις αλλαξουν οι συσχετισμοι και τα συμφεροντα θα εχουμε και νεα αλλαγη της πολιτικης τν Δυτικων Δυναμεων..
Ζ.Λ

Το Προφίλ μας