Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη εργασίας για το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και ερευνητικού χώρου της περιοχής (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας – Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) και ΕΚΕΤΑ – ΙΤΕΣΚ) για διερεύνηση της δυνατότητας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη – ΙΕΕ».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενέργεια 2020 και διευκολύνει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την προώθηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη σε ειδική ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στελέχη των οποίων είχε επαφές για τον προσδιορισμό του περιεχομένου της πρότασης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Σόκουτης, στόχος της Περιφέρειας είναι να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των σύγχρονων ευρωπαϊκών τάσεων ενεργειακής αειφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας