Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

"Από εμένα θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω "...

«Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά, αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το χρέος και το έλλειμμα. «Όσοι ασκούν κριτική για τον μηχανισμό στήριξης, ας... μας πουν την πρότασή τους», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα αυτό που ονόμασε «παλαιό κόσμο». Είπε ότι κυριαρχούσε η διαφορθά και το ρουσφέτι, ότι «η δύναμη των παιδιών μας δεν ήταν η αξία τους, αλλά το ποιον ξέραμε και τι του τάζαμε».

«Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον κόσμο, αλλά εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αρκετές ήταν οι φορές που επισήμανε ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι δύσκολος και μακρύς. Μάλιστα, είπε ότι πολλές θα είναι οι σειρήνες που θα τραγουδούν τραγούδια δελεαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν, σε έναν ανύπαρκτο παράδεισο.

«Από εμένα θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στη ΝΔ

Αναφερόμενος στο χρέος της χώρας, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι το μεγαλύτερο «βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνησή της διπλασίασε τόσο το χρέος όσο και το έλλειμμα. «Η προηγούμενη κυβέρνηση έπνιξε στα χρέη τις επόμενες γενιές για να ζήσουν αυτοί καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Είπε ακόμα, ότι σήμερα η Ελλάδα θα δανειζόταν με επιτόκιο 11%, ενώ η Γερμανία δανείζεται με 2%. Περιγράφοντας την στάση της ΕΕ είπε χαρακτηριστικά ότι η απάντηση των εταίρων μας πριν από λίγους μήνες ήταν «γιατί ζητάτε στήριξη, αφού εσείς τα κάνατε χάλια;».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να πείσει την ΕΕ ότι το πρόβλημα χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και έτσι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης.

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επίτευξη συμφωνίας στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής.

Παράλληλα, τόνισε ότι περιμένει από το κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν στην προσπάθεια και προσέθεσε ότι «είναι μία ελληνική μάχη, την οποία αν σταθούμε ενωμένοι θα κερδίσουμε».

Περί πρόωρων εκλογών

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η δικιά μας η φυγή δεν είναι ούτε οι εκλογές ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο μας όπως έκανε η ΝΔ. Η δικιά μας η φυγή είναι φυγή προς τα εμπρός».

»Αν οι αποφάσεις μας δεν είναι γενναίες και αποτελεσματικές, αυτό θα φανεί στις αγορές, και θα βρεθούμε πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να τελειώνουμε το νωρίτερο για να κάνουμε τα απαραίτητα σε κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς».

Αναφορά στα «προβλήματα συντονισμού» της κυβέρνησης

Σε μία έμμεση αναφορά του στα προβλήματα αποδοτικότητας και συνεννόησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Μπορεί να υπάρχουν και προβλήματα συντονισμού, αλλά ενυπάρχουν σε ένα σύστημα φέουδων που είχαν διαμορφωθεί στο κράτος», ενώ συμπλήρωσε: «Και λάθη θα γίνονται και εντάσεις θα υπάρχουν αλλα παραμένουμε σταθεροί και προχωράμε μπροστά. Προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων».

Κριτική στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική και στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «το αίσθημα δικαιοσύνης λείπει σήμερα από την ελληνική κοινωνία» και ότι «περιμένουμε να ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη».
NEA

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxa

Το Προφίλ μας