Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ) Πρόδρομος Προδρομίδης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ.Μ. με Τομέα Αρμοδιότητας Τεχνικών Έργων Λάζαρος Γκερεχτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κων/νος Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νίκος Λυσσαρίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Μ. Γιώργος Τζίτζικας, οι Δήμαρχοι Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας και ο Διοικητής Τροχαίας Κοζάνης Ελευθέριος Καραδίσογλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Γιαννόπουλος, και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν οι απόψεις των δυνητικά θιγόμενων και των εμπλεκόμενων άμεσα και έμμεσα φορέων, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε η περίμετρος του προβλήματος, η ένταση και οι συνέπειες αυτού.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης: «Αξιολογήσαμε από κοινού τις πιθανές επιπτώσεις με στόχο να περιγράψουμε το χωρικό περίγραμμα και να προσδιορίσουμε αρχικά αυτούς που αφορά και ταυτόχρονα να προσεγγίσουμε με έναν αξιόπιστο τρόπο την οικονομική επίπτωση που μπορεί να έχει ένα πιθανό κλείσιμο της γέφυρας. Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος γίνεται προληπτικά, προκειμένου όταν και αν συμβεί το κλείσιμο της γέφυρας μετά από δυο χρόνια, να είμαστε έτοιμοι με μια στρατηγική να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής».
1 σχόλιο:
Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν η περιφέρεια τους κοροϊδεύει με αποτέλεσμα να κρατά σε ομηρεία πάνω από 5.000 πολίτες των Δήμων Βελβεντού και Σερβίων. Πρόκειται, όπως έχουν ενημερώσει, για ένα κονδύλιο των 2.500.000 ευρώ το οποίο προγραμματίζουν από τώρα ότι θα τους πάρει περίπου 15 μήνες για να το φάνε. Σε αυτούς τους 15 μήνες, εάν λάβουμε υπόψη την προηγούμενη επισκευή που κάνανε και που έμεινε η γέφυρα κλειστή 4-5 μήνες, απασχολούσανε στο συνεργείο 4 άτομα προσωπικό τα οποία δεν δουλεύανε καθημερινά, με αποτέλεσμα η περιφέρεια για να καλύψει αυτή την τεράστια καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών το απέδιδε στους απαιτούμενους χρόνους που χρειάζονταν τα υλικά να στεγνώσουν. Το ίδιο σκέπτονται να πράξουν και τώρα, 3-4 άτομα προσωπικό, μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε οι εργασίες να ξεπεράσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης όπου σε αυτή την φάση πλέον θα αρχίσουν οι ανατιμήσεις των συμβολαίων. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα κρατικά έργα και είναι το κλασικό κόλπο για να σπαταληθεί δεξιά και αριστερά κρατικό χρήμα. Γιατί δεν βάζουν βάρδιες εργατών ανά 24 ώρες έτσι ώστε το έργο να τελειώσει το συντομότερο και οι εργασίες να συνεχίζονται και την νύχτα? Α ξεχάσαμε το δημόσιο ποτέ δεν δουλεύει μετά τις 12 μμ και τα Σαββατοκύριακα.
Δημοσίευση σχολίου