Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη Ανδρέα Τσιφτσιάν στην ΕΡΤ με τον Θάνο Χούπη "Έλληνες παντού"

Θανάσης Χούπης: "Ανδρέας Τσιφτσιάν, Οικονομικός Αναλυτής, σε πολυεθνική εταιρεία, Πτυχιούχος στην Οικονομία και στο Cοntrolling, από τα πανεπιστήμια Marburg και Giessen της Γερμανίας, στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας», στην εκπομπή «Έλληνες παντού», με τον Θανάση Χούπη, :

"Η Αρμενία, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέρος του ντόμινο της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας!!... Ο σχεδιαζόμενος τουρκο-αζέρικος αγωγός ΤΑΝΑΡ, στοχεύει στον έλεγχο του αγωγού ΤΑΡ. Η Τουρκία, εν αντιθέσει με τις άλλες χώρες, απ΄ τις οποίες διέρχονται αγωγοί, έχει ένα διαχρονικό, στρατηγικό στόχο: Δεν θέλει να εισπράττει, απλά, τέλη διέλευσης των αγωγών, αλλά επιθυμεί παράδοση και αγορά του φυσικού αερίου, στα σύνορά της, ως εισαγόμενο προϊόν!! Κατόπιν, θα μεταπουλά, το φυσικό αέριο σε νέα τιμή,

την οποία θα τη διαπραγματύεται η ίδια... Δηλαδή, διεκδικεί ρόλο (price maker) συν-διαμορφωτή των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου... Κι αυτό επιδιώκει και για το φυσικό αέριο της Κύπρου (στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας), το οποίο επιθυμεί-απαιτεί να εισάγει και να μεταπουλά, εν συνεχεία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!! Αν αυτά συμβούν, η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός και στρατηγικός όμηρος της Τουρκίας...".

Παρακάτω, ολόκληρη η -εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική- συζήτηση με τον κ. Ανδρέα Τσιφτσιάν, την οποία σας προτρέπω ζωηρά να ακούσετε".

 

 

η συνέντευξη εδώ: https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/ellines-pantou/ondemand/480832/ellines-pantou-01102023/?fbclid=IwAR0X54GRsE7sT0qT18Kb1bbQGPfEHf7BQpZkItJWTXpNRdXfktoLH97-80E

 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορμητικότατος ο λόγος σας, πραγματικός χείμμαρος! Συγχαρητήρια κ.Τσιφτσιάν!

Ανώνυμος είπε...

Καταιγιστικός και διαφωτιστικός.. όπως πάντα!

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Ανδρεα γεια σου.Ο πατερας σου μου ειπε για τη συνεντευξη..επιχειρησα και δεν μπορεσα..μολις χθες αυτο το καταφερα.Επιτελους μια φορα να συμφωνησω σε ολα μαζι σου και το χαρηκα.Ο λογος σου λιτος και αναλυτικος..με βαθιες γνωσεις για τις ιστορικες καταβολες του ζητηματος και τις προεκτασεις του που πιανουν και την αρχοντια μας..μας κανει περα απ τα αισθηματα συμπαραστασης στον πολυπαθο Αρμενικο Λαο..κοινωνους σε πραγματικοτητες που η κυριαρχη καθ ημας Ελιτ δεν προκειται ποτε να μας κανει την τιμη.Ειχα γραψει στο Face για το θεαρεστο εργο της αισχρης Γενοκτονιας για μια ακομη φορα..απ τους Αζερους,την Τουρκια.την Δυση..που ξεριζωνουν ενα Λαο για τα αθλια συμφεροντα τους..η δε Ρωσια να αδιαφορει..ισως ελπιζω μονο λογω Ουκρανικου. Σημερα παω για Τραπεζα κι εγω..δεν το λεω για μπραβο..αλλα ισως εγερθουν και γρηγορησουν περσοτεροι Συνελληνες.Τελος δε θα αποφυγω το σχετικο καρφακι μου..δεν πιστευω να μας χρεωνεις ολους τον νεο Προεδρο του Συριζα..αστα να πανε Ανδρεα.Σε χαιρετω..και Συγχαρητηρια !

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στα Σέρβια όποιος ομιλεί ξεκάθαρα, ανοιχτά με επιχειρήματα και πάνω από όλα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες δέχεται μηνύσεις και απειλείτε από εκπροσώπους δημοτικών αρχών. Αυτό θα έχουμε να θυμόμαστε όλοι μας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια της Γέφυρας στο μέλλον-παρελθόν. Συγχαρητήρια Ανδρέα τα Σέρβια είναι υπερήφανα για εσένα !

Ανώνυμος είπε...

Προς 10+45 5/10 Αλλου γι αλλου καταναλλου,εσυ 10+45 μιλας και εισαι τοσο μακρια απο πολιτικες σκοπιμοτητες μα τοσο μακρια,που μπερδευεις τις βουρτσες με τις κλουτσες.Ο Ανδρεας μιλα για το δραμα και Γενοκτονια ενος Λαου κι εσυ για Μηνυσεις.Απαραδεκτες κι αστοχες τετοιες ενεργειες,να στελνουν στον Κατη για το τιποτα εκπροσωπους στο Δημο,μα εσυ με τετοιες συγκρισεις και πρεμουρες,κατα που μας στελνεις το αντιλαμβανεσαι ?μπααα δε νομιζω.

Το Προφίλ μας