Ο δήμαρχος αντί να ζητήσει συγνώμη από τον κτηνοτρόφο, ζητάει και τα ρέστα, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε το πρόβλημα.

Είπα να μην ασχοληθώ με το πρόβλημα της ποτίστρας στο Τριγωνικό, μιας και μετά από την δημοσιοποίηση του προβλήματος, που έκανε ο κτηνοτρόφος στο kozan.gr (με την ευκαιρία αξίζουν συγχαρητήρια στο kozan.gr για την ανάδειξη του θέματος), θεώρησα δεδομένο ότι το πρόβλημα θα πάρει τον δρόμο προς την λύση του.

Αλλά δεν μ’ αφήνει ο δήμαρχος «να αγιάσω».

Με χθεσινή ανάρτησή του αναφέρει ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Αντί όμως να ζητήσει συγνώμη από τον κτηνοτρόφο γιατί δύο χρόνια τώρα τον ταλαιπωρούν, ζητάει και τα ρέστα αναφέροντας ότι δήθεν δεν γνώριζε το πρόβλημα.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο δήμος γνώριζε το πρόβλημα, εδώ και δύο χρόνια. Πέρυσι, στην συγκέντρωση για τα «Παράπονα στον δήμαρχο» στο Τριγωνικό, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος αναφέρθηκε γενικώς στο πρόβλημα των ποτιστρών και ότι χρειάζονται καθαρισμούς και μικροσυντηρήσεις.

Φέτος, πριν από μήνες, ο γιος του κτηνοτρόφου απευθύνθηκε στους αρμόδιους και τους ενημέρωσε για το πρόβλημα.

Επειδή δεν βρισκόταν λύση ο κτηνοτρόφος απευθύνθηκε στην Περιφέρεια, η οποία όμως εν προκειμένω δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.

Είδε και απόειδε ο άνθρωπος και δημοσιοποίησε το πρόβλημα μέσω του kozan.gr. για να βρεθεί λύση.

Είμαι επίσης σε θέση να γνωρίζω (από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ), ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, καμία παρέμβαση δεν έγινε στις ποτίστρες του Τριγωνικού, οι οποίες ήταν αφημένες στην τύχη τους.

Όπως παρατημένες ήταν και οι ποτίστρες στην Ελάτη, που συντηρήθηκαν μετά από ανάρτηση κτηνοτρόφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει το ζώο να μην έχει νερό να πιεί. Σοκάρεται, ρίχνει την παραγωγή γάλακτος, το ζώο στρεσάρεται.

Ο κτηνοτρόφος κατά την άποψή μου δικαιούται να προσφύγει κατά της δημοτικής αρχής, ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από την μείωση της παραγωγής γάλακτος.