Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Δήμος Γρεβενών: Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ο Δήμος Γρεβενών ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3-κίτρινο) σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γρεβενών συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

 


·         το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού

·         τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης)

·         τη χρήση υπαίθριων ψησταριών

·         το κάπνισμα κυψελών

·         τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Σε περίπτωση που οι δημότες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο νούμερο έκτακτης ανάγκης 112.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Κλείνοντας, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας www.pdm.gov.gr για το πού και πότε υπάρχει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφές προβάδισμα της κ Σπυριδου δίνει η ειδική Δημοσκοπικη έρευνα στην περιοχή Σερβίων και μάλιστα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 55%...
Αυτές τις μέρες αναμένεται η ένταξη στην Στάση Σερβίων και άλλων κορυφαίων στελεχών της παράταξης Κωνσταντοπουλου, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί...
Ο απερχόμενος δήμαρχος Σερβίων μέρα με την ημέρα αγχώνεται καθημερινά, νοιώθει την αναπόφευκτη ήττα του και προσπαθεί δημόσια να δείξει ότι είναι... Χαμογελαστός!!!
Ήδη η Παράταξη Γέφυρα στο Μέλλον, βρίσκεται σε διάλυση και η συμμετοχή της στις εκλογές με την αναμενόμενη ήττα της, να βρεθεί σε πολιτική τελματωση...
Ήδη η Στάση Σερβίων ανακοίνωσε 90 άτομα και με τον αέρα της νίκης, θα σαρώσει στις εκλογές με ποσοστό 55%+...

Ανώνυμος είπε...

Πέστε ότι θέλετε με Ελευθερίου αρχηγό θα είμαστε δημοτική αρχή για άλλα 10 χρόνια γίνεται ναι γίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

20.10 τώρα πές μας και ένα με τον Τοτό.

Ανώνυμος είπε...

Ανέκδοτο είναι ο συνδυασμός της Ρίτσας εμείς έχουμε κατεβάσει τον μισό δήμο και σε λέω θα βγούμε τώρα και την άλλη. Μετά 10 χρόνια ελάτε να ξαναβάλετε! Γίνεται ναι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγκη κάποιοι να εξασφαλίσουν μισθό καθώς το επάγγελμά τους χάνει συνέχεια πελατες και ... σύνταξη είναι πολύ φανερή πια. Δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας να μαραζώνει. Το ήθος η ανιδιοτέλεια και η σοβαρότητα θα επιστρέψει. Όχι πια διχασμός . Μια ΚΥΡΙΑ θα φέρει πίσω την αξιοπρέπεια του τόπου μας που έχει καταντήσει ανέκδοτο από τα 3Α3Κ τους Ρεχάγκελ τους "επιστήμονες" αυτούς που θεωρούν ότι ο τόπος τους ανήκει

Ανώνυμος είπε...


Σάκης - 23 Ιουλίου, 2023 at 08:12

Η ηλεκτρονική μέτρηση του νερού μου θυμίζει τις προεκλογικές δηλώσεις που αναφέρονταν στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Σερβίων. Το συγκεκριμένο έργο της τηλεμετρίας για να μπορέσει να λειτουργήσει χρειάζεται τεχνικη υποστήριξη. Αθτο σημαίνει οτι ο Δήμος θα πρεπει να δαπανά ενα μεγάλο χρηματικό ποσό καθε χρόνο για αναβαθμίσεις λογισμικού, για πνευματικα δικαιώματα για συντήρηση υπολογιστών, για εκμάθηση των υπαλλήλων και πολλά άλλα. Με λιγα λόγια θα ακριβύνει το νερό σε πρωτη φάση για βλακιες…. Στη συνέχεια θα περάσει σε ιδιωτική εταιρεία και εκει θα γίνει η σφαγή των πκλιτων. Μη ξεχνάτε συμπολίτες οτι η παραταξη του Ελευθερίου σπαταλα κάθε μήνα 2.500 ευρω περίπου για τα GPS που τοποθέτησε σε ολα τα αυτοκίνητα του Δήμου, για να βλέπει ο Ελευθεριου και η παρέα του που ακριβώς κινηται το καθε όχημα λες και βρισκόμαστε στην τενια TRANSPORTER. Αυτή ειναι η σπατάλη του Δήμου και οχι το νερό που λέει στις συγκεντρώσεις. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν. Αναφέρονται σε οδοποιία του κάμπου οταν το κέντρο των Σερβίων με την πέτρα ειναι απο μόνο του κάμπος. Περνανε τον κοσμο για χαζό ?
Απάντηση

Ανώνυμος - 23 Ιουλίου, 2023 at 14:15

Μα η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου είναι το όραμα των “επιστημόνων”! Άλλωστε δεν έχουν ζητήσει ποτέ την πρόσληψη προσωπικού για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τα έχει πάντα ιδιώτης εργολάβος . Το Βελβεντό έχει δική του υπηρεσία καθαριότητας! Άλλωστε η σπατάλη φαίνεται σε πολλά πχ στις δωρεάν συναυλίες τη στιγμή που ο ίδιος ο Ελευθερίου παραδέχτηκε ότι υπάρχει χρέος προς την ΔΕΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!
Απάντηση

Ανώνυμος - 23 Ιουλίου, 2023 at 17:33

Δηλαδή πληρώθηκε η ΔΕΗ των προηγούμενων ετών μέσω κυβέρνησης Ν.Δ.και ο Ελευθερίου δημιούργησε χρέος 1,5 εκ. μέσα σε 2 χρόνια;Ωραίος είναι.
Απάντηση
Ανώνυμος 0 - 23 Ιουλίου, 2023 at 22:43

Με τα ψηφιακά υδρομετρα συνδρομητές μου σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι να το θυμοσαστε

Το Προφίλ μας