Ο κ. Πρέσβης συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τον κ. Dorn, επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας, καθώς και τους κ. Θεοδωράκη, Διευθυντή Παραρτήματος Β. Ελλάδος και κα. Θάνου Υπεύθυνη Τμήματος Μελών Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Από πλευράς CluBE, μετά το θερμό καλωσόρισμα, έγινε παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων και των έργων που υλοποιεί το CluBE από το Διευθυντή του Ιωάννη Φάλλα και το Διαχειριστή του Νίκο Ντάβο ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εμβληματικό έργο παραγωγής πράσινου υδρογόνου White Dragon. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την πρόταση αυτή, λόγω της μετάβασης από τον λιγνίτη στις ΑΠΕ και σε άλλες μορφές ενέργειας, μία μεταβατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η Γερμανία, καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης. Στον πυρήνα της συζήτησης υπήρξε η ενεργειακή μετάβαση της περιοχής και η μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας μέσω και της αποθήκευσής της, λόγω και των πρόσφατων διεθνών εξελίξεων.
Αναφέροντας ότι η μετάβαση αυτή δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, ο κ. Πρέσβης τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα με ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ΑΠΕ, με την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία να βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω της τεχνογνωσίας και της βιομηχανικής κουλτούρας που έχει αναπτυχθεί επί πολλές δεκαετίες στο τοπικό οικοσύστημα. Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γερμανικής πλευράς για ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στην περιοχή στους τομείς της ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, βιοενέργειας, βιοοικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και πλήθος άλλων τομέων της παραγωγικής οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου