Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ», αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Στημονιάρης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Π.Ε. Κοζάνης, κ. Αθανάσιος Παπαευαγγέλου, καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Καδιγιαννόπουλος.
Η καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://www.uowm.gr), μίλησε για τη σημασία καλλιέργειας της διαπολιτισμικής ικανότητας στο πλαίσιο της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και αναφέρθηκε στη στοχοθεσία του επιμορφωτικού προγράμματος. Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η κ. Ελένη Κοροσίδου, συντονίστρια της επιμόρφωσης, η οποία παρουσίασε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος. Επιχειρώντας μια συνολική αποτίμηση του επιμορφωτικού προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί Ζυμάρα Μαριάννα, Νταβαντζή Ελισσάβετ, Παπαθανασίου Βασιλική, Φιλιάδου Παναγιώτα, Χιοκτουρίδη Κυριακή, που υπηρετούν σε τάξεις υποδοχής των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, αναστοχάστηκαν πάνω στις διδακτικές πρακτικές που εφάρμοσαν και στις μαθησιακές εμπειρίες των παιδιών που φοιτούν στις τάξεις υποδοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα από μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των μεταναστών και προσφύγων μαθητών. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για επαναεφαρμογή του προγράμματος με παροχή επιμόρφωσης, προσανατολιζόμενη στην εκπαιδευτική πράξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου