Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Στο LEADER η Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων (video)

Στο πρόγραμμα LEADER εντάχθηκε και το έργο ΄΄Στερέωση-Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων΄΄ μετά και τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Εφαρµογή της προσέγγισης LEADER».
 Το Πέτρινο γεφύρι των Σερβίων χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε στην Μεταβυζαντινή περίοδο και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Με τις παρεμβάσεις που προβλέπει η σχετική μελέτη του έργου θα αποκατασταθεί, θα συντηρηθεί, θα εξασφαλιστεί η στατική του επάρκεια ενώ προβλέπονται και εργασίες καθαρισμού και εξυγίανσης στον περιβάλλοντα χώρο του γεφυριού.
 Πρόκειται για το 6ο κατά σειρά έργο που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς είχε προηγηθεί η ένταξη άλλων πέντε προτάσεων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με τον συνολικό προϋπολογισμό και των έξι έργων που θα υλοποιηθούν  να φτάνει το ποσό των 326.000€.
 Η αποκατάσταση του Πέτρινου Γεφυριού Σερβίων όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος «εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για την ανάδειξη όλων των ιστορικών μνημείων του Δήμου μας. Ειδικότερα το συγκεκριμένο μνημείο είναι ενταγμένο στο σχέδιο ανάδειξης και διασύνδεσης της Λίμνης Πολυφύτου με το Κάστρο Σερβίων. Ήδη εκπονούνται οι αντίστοιχες μελέτες μεταξύ των οποίων και η μελέτη για την τοποθέτηση στεγάστρου στη Βασιλική και τον φωτισμό της διαδρομής από το Πέτρινο Γεφύρι έως το Κάστρο Σερβίων».
Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου με την Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας – ΑΝΚΟ, όχι μόνο όπως τόνισε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και σε μία σειρά άλλων μελετών όπως αυτό της ανάπλασης του Παλαιογρατσάνου, του οποίου η σύμβαση υπογράφτηκε πρόσφατα καθώς και άλλων έργων και τεχνικών ζητημάτων.
Αναλυτικά οι προτάσεις του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που εντάχθηκαν στο LEADER είναι οι εξής:
1. Ίδρυση Kέντρων Tουριστικής Πληροφόρησης
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός 50.800,00
2. Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός 11.400,00 
3. Προβολή και Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός   51.064
4. Ενίσχυση Εκδήλωσης «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού»
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός 18.277,00
5. Ολοκληρωμένη Παρέμβαση και Ανάδειξη Περιοχών Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, Μνημείων και Οικοτόπων με Παράλληλες Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός 83.130
6. Στερέωση-Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός 111.530,00
DHMOS SERVIUON - VELVENTOU STO LEADER H APOKATASTASH TOY PETRINOY GEFYRIOU SERVION from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας