Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η μυθοποίηση του φαντάσματος

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Ε, καλά αυτή ήταν η δύναμη της «Χρυσής Αυγής» είπαμε οι περισσότεροι, βλέποντας τους μετρημένους στα δάχτυλα οπαδούς του κόμματος έξω από τη ΓΑΔΑ. Κάτι παρόμοιο είχαμε πει και παρακολουθώντας τη σύλληψη της 17Ν, «μα καλά αυτά τα ανθρωπάκια ήταν η 17Ν;».
Η μυθοποίηση του φαντάσματος είναι αυτή που διογκώνει το φαινόμενο. Aλλοτε εσκεμμένη, άλλοτε λόγω πλάνης, η δημιουργία του «τέρατος» συμβάλλει ουσιαστικά στην υπερμεγέθυνσή του και στην επιρροή με αυτό τον τρόπο του κοινού, το οποίο αρέσκεται σε τέτοιου είδους αναλογίες.
Στην πραγματικότητα, τα ανθρωπάκια αυτά που αποκτούν διαστάσεις υπερ-ηρώων μέσα από τη μιντιακή αφήγηση, μόλις βγάλουν τη μπέρτα τους, αποκαλύπτουν τόσο την ιδεολογική τους γύμνια, όσο και την ουσιαστική τους ασημαντότητα.

Οι συμβολισμοί στους οποίους έχουν βασιστεί για να χτίσουν την εικόνα τους, αποδεικνύονται ένα μάτσο ασυναρτησίες που πήραν διαστάσεις, επειδή κάποιους βόλευαν και δεν ήθελαν να τις αποδομήσουν.
Αυτός είναι ένας χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν, ώστε να επιτύχουν τη δημοσιότητα που επιθυμούν. Oση περισσότερη μυστικοπάθεια, τόσος περισσότερος χώρος για υποθέσεις, συνωμοσίες και αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας του καθενός. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σοφός λαός πιάστηκε κορόϊδο και έστειλε τους ανθρώπους αυτούς μέσα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας