Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο φόβος του πετρελαίου

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ 
Φόβος και τρόμος έχει γίνει η θέρμανση για τους περισσότερους απο μας. Κυρίως, όμως, για εκείνους που έχουν πετρέλαιο και κοιτάζουν πως και πως να εξοικονομήσουν διακόσια-τριακόσια ευρώ, για να ρίξουν λίγο στις δεξαμενές τους.
Aλλοι το γύρισαν στα τζάκια, κι άλλοι στις ξυλόσομπες, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέρμανση του σπιτιού.
Κι αν για τους παλιότερους που ξέρουν πως ήταν τα σπίτια πριν χωρίς θέρμανση, αυτή είναι μια κατάσταση οδυνηρή μεν πλην όμως αντιμετωπίσιμη, για τους νεότερους όλα αυτά είναι εντελώς άγνωστα.
Πως να το κάνουμε, η κεντρική θέρμανση συνέβαλε σημαντικά στην αλλαγή του τρόπου ζωής και των συνηθειών μέσα στο σπίτι. Δεν ζούμε πια σε μικρά δωματιάκια, μαζεμένοι όλοι γύρω απο τη φωτιά, ακούγοντας τις ιστορίες των μεγαλύτερων.
Στα πολύ μεγαλύτερα σπίτια, στα οποία συνηθίσαμε να ζούμε, όπου ο καθένας έχει το χώρο του και την «αράζει» μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόρασή του, η έλλειψη θέρμανσης ισοδυναμεί με κινέζικο βασανιστήριο.
Επιστροφή στις παλιές συνήθειες ή προσαρμογή στις νέες συνθήκες; Με δεδομένο ότι παρά τις αντιδράσεις σε λεκτικό επίπεδο για την εξίσωση του φόρου πετρελαίου, προκοπή δε φαίνεται να υπάρχει, πρέπει να προετοιμαστούμε να περάσουμε το φετινό χειμώνα ή ντυμένοι εσκιμώοι ή αναζητώντας ζεστούς χώρους και αποφεύγοντας τα σπίτια μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας