Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους δασκάλους!


Του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον Πρωινό Λόγο
 Αντιγράφω από το protagon.gr και τον Αλέξη Παπασταύρου, ο οποίος σε άρθρο του (19 Οκτωβρίου) περιγράφει τι είδε στη μεγάλη πορεία της Αθήνας: «Παρά την προφανή έλλειψη έμπνευσης καλλιτεχνών, άκουσα το εξής σύνθημα: «Δεν παρακαλάμε, γαμ….ας θα σας πάμε!». Γύρισα να δω ποιοι το φώναζαν και κρατούσαν ένα πανό που αξίωνε «Καταλήψεις Παντού» και είχε υπογραφή: «Δ.Ο.Ε.». Επειδή ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος έχει εξελιχθεί σε τρόικα, επρόκειτο για τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ήτοι για διορισμένους δασκάλους παιδιών. Άλλη μια απόδειξη, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος να προσλαμβάνονται δάσκαλοι με τις «multiple choice» εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Μετά οι ίδιοι φώναξαν το γνωστό σύνθημα περί της χούντας που δεν τελείωσε το ’73. Δεν ξέρω αν χρειάστηκε σύσκεψη ιστορικών, μαθηματικών και φιλόλογων για να οδηγηθούν σε αυτό το … ρηξικέλευθο συμπέρασμα. Πάντως, ρίμα κάνουν τόσο η «ανοησία» όσο και η «βλακεία». Και η «αμορφωσιά» κάνει ρίμα με το «η Χούντα δεν τελείωσε το ‘99», που επίσης είναι ορθό (όσο ορθό είναι και το ότι δεν τελείωσε το ’73)».
Και συνεχίζω: Πριν από τρεις ημέρες, εκπαιδευτικός, δασκάλα, από την Κοζάνη, συνδικαλίστρια της Νέας Δημοκρατίας,  στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναδημοσιεύει φωτογραφία του μακαρίτη Καντάφι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (από κάποιο site), με τη φράση «Έλα να σου πω ένα..μυστικό από τον άλλο κόσμο. Τους ρουφιάνους τους…σκοτώνουν τα ίδια τα αφεντικά τους»!!!! Με τη σημείωση (της…δασκάλας) πως πρόκειται για «Συμβουλή από τον τάφο»! Ακόμη χειρότερα, λίγο αργότερα, η ίδια η…παιδαγωγός κάνει ανάρτηση που λέει επί λέξει πως «Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.
Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.
Mu’ammar Gheddafi ███████████████ 100% Complete.
Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ Loading…..»! Δυο μόλις ημέρες μετά από τις φριχτές εικόνες του αιμοσταγούς δικτάτορα της Λιβύης όλα αυτά…Και, προσέξτε, η εν λόγω κυρία τυγχάνει..παιδαγωγός σε δημοτικό σχολείο!!!
Χρειάζονται σχόλια;;; Να τους χαιρόμαστε τέτοιους δασκάλους! Που διδάσκουν παιδιά…


Υ.Γ. Ας υποθέσουμε πως ο Παπανδρέου και ο όποιος Παπανδρέου έχει κάνει σε όλα λάθος. Και να δεχθούμε τη χειρότερη κριτική. Όμως σε κανέναν δεν επιτρέπεται αυτή σύγκριση. Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση (τι να λέμε τώρα), αλλά, κυρίως, επειδή κάποιοι οδηγούν την κατάσταση στο χάος. Και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το (τι να λεμε τωρα) δεν το ψαχνεις λιγο να δεις τι ποσοστο του κοσμου το πιστευει???? το μεμπτο με τη συνδικαλιστρια της νδ δεν ειναι το περιεχομενο της αναρτησης της αλλα η εκμεταλευση για οφελος αλλων τεραστιων κοπριτων και προδοτων (νδ)

ΥΓ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ - αν δεν πιστευεις εμενα ριξε μια ματια γυρω σου - και επι χουντας υπηρχαν διαφοροι (πχ δημοσιογραφοι) που πιστευαν οτι ζουσαν την απολυτη δημοκρατια. Απορψ με καποιους σαν εσενα - μετα απ' οσα εχουν γινει ακομα πιστευεις οτι η κυβερνηση θα μας σωσει??? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ???????

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι να μη ζησουμε σε χουντα. Μια χαρα ελευθερη εκφραση εχουμε. Διαφωνεις; Εχουμε βασανιστηρια; Οχι...Εχουμε εξοριες; Οχι...Εχουμε μια δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση; Ναι, εστω και με ποσοστα του 16% σημερα. Αναλογοι συνειρμοι μονο αυθαιρετοι και επικινδυνοι ειναι. Οσο για το εαν μας σωσει...οχι, φυσικα, αν συνεχισει ετσι.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και διαφωνω. Το οτι η χουντα εγινε συγχρονη δε λεει κατι. Το οτι μαζευουν λιγοι ολο τον πλουτο και οι υπολοιποι δε θα χουμε να φαμε σε πολυ λιγο καιρο, τα παιδια μας δε θα μπορουν ουτε στο λυκειο να πανε απ τη φτωχεια, το οτι δεν πα να λες ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ και να σου απανταει το καθε λαμογιο (βλεπε μπακογιαννη και αλλα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ) "ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" αυτο ειναι η συγχρονη χουντα. Το οτι εχει κουρελιασει το συνταγμα μεταφραζοντας το οπως θελει αυτο ειναι χουντα. Το οτι εκλεχθηκε λεγοντας ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ψεματα που αφορουσαν ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ενω ηξερε τα ΠΑΝΤΑ αυτο ειναι χουντα. Το οτι εκλεχθηκε με ψευτοδημοκρατικες μεθοδους δεν ειναι δημοκρατια. Ειναι δημοκρατια ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ και ΜΟΝΟ χωρις ουσια. ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ απ τον μουροχαβλο εκλεχθηκε, και μαλιστα εκανε αυτα που ελεγε οχι τα αντιθετα

Ανώνυμος είπε...

βρε πλιατσιο
για δωσε και τα σχολια που ακολουθησαν το δημοσιευμα του παπαστευρου
και το βιογραφικο του βεβαιως για να δουμε πως σε ηλικια 40 ετων κατεχει (απο τα 27!) θεσεις συμβουλου παντου!!!!!

χομο πασοκους. το τελικο σταδιο εξελιξης του χομο ραγιαδους

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Πλίατσο,προσπαθείς με κάθε τρόπο να δείχνεις στο κόμμα σου ποσό καλό και υπάκουο παιδί του ΠΑΣΟΚ είσαι,ακόμα μετά και απο αυτή τη λαίλαπα, μην ανησυχείς η λίστα είναι δύσκολο να συμπληρωθεί απο τους παλιούς Εθνοσωτήρες,χρειάζονται καινούριους, δεν ξέρω βέβαι αν απαρίτητη προϋπόθεση είναι γνώση της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα έχει ότι της αξίζει.

Τέτοιους δασκάλους
Τέτοιους πολιτικούς
Τέτοιους δημοσιογράφους...

Το πιασες το υπονοούμενο Παναγιωτάκη;

Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο

Το Προφίλ μας