Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

50o Φεστιβάλ ΚΝΕ οδηγητής στην Φλώρινα – Ιστορική συμμετοχή νεολαίας στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ KNE – Οδηγητή, "Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός", έγινε πραγματικότητα και στη Φλώρινα, μένοντας στην ιστορία ως ένα από τα μαζικότερα φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Οι κερκίδες και τα τραπέζια στο νέο πάρκο γέμισαν ασφυκτικά από μεγάλους και μικρούς αποδεικνύοντας ότι το Φεστιβάλ τους αγκάλιασε όλους, ότι η ΚΝΕ με την δράση της όλη αυτή την περίοδο έχει πλατιά αναγνώριση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από την Ανδρονίκη Σουλτανιά, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Φλώρινας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμείς οι νέες κομμουνίστριες διδασκόμαστε από το παράδειγμα των εξόριστων γυναικών στο Τρίκερι, έναν τόπο μαρτυρίου όπου εκτοπίστηκαν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, κομμουνίστριες και κομμουνιστές, αγωνίστριες και αγωνιστές αλλά και μέλη οικογενειών αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Όπως έγραψε και ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, "στον Παρθενώνα του Τρίκερι όπου χιλιάδες Καρυάτιδες πέτρωσαν στην εξορία". Από αυτές τις γυναίκες παίρνουμε τη σκυτάλη και
συνεχίζουμε».

Δίνοντας έτσι έναυσμα στον κόσμο του φεστιβάλ να επισκεφτεί την έκθεση για τους «Κομμουνιστές Παιδαγωγούς – Αρχιτέκτονες της Ελπίδας» την οποία επιμελήθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες των παιδαγωγικών σχολών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αντιπολεμικό δρώμενο από τους μικρούς φίλους του Κόκκινου Αερόστατου, όπου απήγγειλαν στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου για την Ειρήνη, υψώνοντας τη σημαία της Παλαιστίνης.

Στην κεντρική ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γρ. του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίστηκε πως «Και εδώ στη Φλώρινα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν στους μαζικούς αγώνες για να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, έβαλαν μπλόκο στην παρουσία των φασιστών στην πόλη, συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των συλλαλητηρίων για τη θέρμανση, στους αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης με τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και στα μπλόκα των αγροτών.» Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα των εκλογών και επεσήμανε πως και «στην Φλώρινα καταγράφηκε άνοδος ακόμα και σε απόλυτο αριθμό ψήφων σε σχέση με τις περσινές βουλευτικές…» «Η επόμενη μέρα της ευρωκάλπης είναι ήδη εδώ ! Το ΚΚΕ καταθέτει ήδη τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις
και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη».

Η βραδιά κορυφώθηκε με την όμορφη συναυλία από την Νεφέλη Φασούλη, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι ενώ το κέφι αποκορυφώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα Μουσικόραμα, αφήνοντας γεμάτες στιγμές από το γλέντι σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας