Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η Απόδοση του Πάσχα 2024 στο προαύλιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στο ανοιχτό, καταπράσινο και φροντισμένο (από την αγάπη των νέων) προαύλιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού – και με τη συμμετοχή των πιστών, ανδρών, γυναικών, νέων γονέων με τα παιδιά τους – έγινε η Απόδοση του Πάσχα 2024, (= η ολοκλήρωση και καταληκτική Ακολουθία του Πάσχα) με Αρτοκλασία.

 

Στο προαύλιο βγήκαν για την Ακολουθία η εικόνα και το λάβαρο της Ανάστασης.

 

‘’Είπωμεν, αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς // Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει // και ούτω βοήσωμεν // Χριστός Ανέστη…’’ (Δοξαστικό του Πάσχα).

 

Ο π. Κωνσταντίνος διάβασε στο εκκλησίασμα, τμήμα από την Πασχαλινή Εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου: ‘’Χαρείτε πάντες την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά και ολίγον διαλογισθείτε με την Ελληνική αρετή της φιλοτιμίας το εξής: Ποια είναι η σχέση μας με τον Θεό και με το Μυστήριο της επί γης στρατευόμενης Εκκλησίας; Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, αδελφοί μου!’’.

 

Ταμείο δυναμιτισμού και ανεξάντλητης ζωτικότητας η Εκκλησία του Χριστού, η συνεχίστρια στη γη του επί γης έργου Του. Και τι κρίμα, τα συνεχιζόμενα με επιμονή αμαρτήματά μας και οι ολιγοπιστίες μας, που παρεμβάλλονται, να καθυστερούν το άπλωμα της δόξας του Θεού…

 

Διάβασαν και έψαλαν: Γιάννης Τζινίκος και Δήμητρα Κίτση.

Διακονητές: Περικλής Παπαγεωργίου, Ολυμπία Δουλδούρα, Αργύρης Στ. Τέτος.

 

Οι πιστοί, αφού ασπάστηκαν την εικόνα και το λάβαρο της Ανάστασης, γεύτηκαν τεμάχιο άρτου από την Αρτοκλασία στο δροσερό προαύλιο του Ναού, δοξάζοντας με ειρηνική καρδιά και φωτεινά πρόσωπα τον αναστημένο Χριστό. ‘’Ιδού γαρ ήλθε διά του Σταυρού, χαρά εν όλω τω κόσμω’’. Οπότε: ‘’Τον Σταυρόν σου, Χριστέ, προσκυνούμεν, και την αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν’’.  

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

15-6-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας