Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών από την Τρίτη 2 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Το καλοκαίρι του 2018 το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών αποφάσισε τη διοργάνωση ενός τριήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων με την ονομασία «Γρεβενών Γεύσεις». Σκοπός της διοργάνωσης η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που παράγει η ευλογημένη Γη του τόπου μας.

Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για τα Γρεβενά και σημείο αναφοράς επαγγελματιών και επισκεπτών κάθε χρόνο.

Σήμερα, έξι (6) χρόνια μετά, φτάσαμε με μεγάλη χαρά στη διοργάνωση του 5ου τριήμερου Φεστιβάλ. Ο κύριος λόγος της επιτυχίας είναι ότι η προσπάθειά αυτή αγκαλιάστηκε από Επαγγελματίες, τόσο του τόπου μας όσο και άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και από τον κόσμο των Γρεβενών.

Χαρακτηριστικό, της προσπάθειας αυτής, είναι η θεαματική αύξηση του αριθμού συμμέτοχης των Πολιτιστικών Συλλόγων, με διαφορετικές πολιτισμικές ρίζες, που ντύνουν μουσικά και χορευτικά το Φεστιβάλ. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Σήμερα, μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας και για τους Επαγγελματίες.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία:

·         Να δοκιμάσουν και να γευθούν μοναδικές λιχουδιές βασισμένες στις παραδοσιακές μας συνταγές, μέσα από σύγχρονες τεχνικές.

·         Να διασκεδάσουν, με ήχους παραδοσιακούς της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσω των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, αλλά και με σύγχρονα μουσικά σχήματα του τόπου μας.

·         Να γνωρίσουν Συλλόγους άλλων περιοχών, οι οποίοι συμμετέχουν με την επιθυμία να μας ταξιδέψουν στα δικά τους χορευτικά, μουσικά και παραδοσιακά μονοπάτια. Πεντακόσιοι και πλέον χορευτές, με τη συνοδεία είκοσι μουσικών, θα γίνουν ένα μαζί μας και θα μας χαρίσουν όμορφες παραδοσιακές στιγμές.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία της πόλης μας. Εκεί οι εκθέτες θα στήσουν τα περίπτερά τους για να μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους, να τα γευθούμε, αλλά και να διασκεδάσουμε με τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Να τονίσουμε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια, του τριήμερου Φεστιβάλ, τα καταστήματα της πόλης μας θα περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν με χαρά, χαμόγελο και τιμές Εκπτώσεων στα προϊόντα τους.

Με την πολύτιμη συμβολή των καταστηματαρχών, διοργανώνουμε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, για μια ακόμη φορά, τη «Λευκή Νύχτα», μία δράση που με πολύ αγάπη αγκάλιασαν τόσο τα μέλη μας όσο και οι καταναλωτές. Την ημέρα αυτή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως 12 το βράδυ.

 

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι Μαζί.

 

Σας ευχαριστούμε, που όλα αυτά τα χρόνια είστε κοντά στον Εμπορικό Σύλλογο, που είστε κοντά στον Γρεβενιώτη Επαγγελματία.

 

Στηρίζω τον Τόπο μου.

Ψωνίζω από τον Τόπο μου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας