Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων : Κυριακή 30.6 Συνάντηση Χορωδιών

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου και ώρα 9.00΄μ.μ. συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας με συνάντηση Χορωδιών, στο Υπαίθριο θέατρο της Βυζαντινής Καστροπολιτείας μας.

Συμμετέχουν οι Χορωδίες:

 

1. Η Χορωδιακή Ομάδα mammaCanto του Συλλόγου Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO. Η χορωδία συστάθηκε το 2016 αρχικά πειραματικά, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και τη χαρά στις μητέρες των παιδιών της παιδικής χορωδίας Canto A Tempo να συμπράξουν με τα παιδιά τους και να μοιραστούν την απόλαυση του χορωδιακού τραγουδιού και της σκηνής.

Η ιδέα εξελίχθηκε σε μια ποικιλόμορφη, αλλά συμπαγή γυναικεία ομάδα, με μέλη όλων των ηλικιών και ιδιοτήτων, που δεν έμεινε στα στενά όρια των μητέρων της παιδικής χορωδίας, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα γυναικεία μέλη από την πόλη της Νάουσας.

Η mammaCanto αποτελεί ένα ενεργό χορωδιακό σχήμα με χαρακτηριστικό την ποικιλία των ειδών τραγουδιού που επιλέγει.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις εμφανίσεις του πλήρους σχήματος, όπου η mammaCanto συνοδεύει την παιδική χορωδία, με αποτέλεσμα μια πρωτοποριακή συνύπαρξη, που αποτελεί μοναδική διαδικασία σύνδεσης μεταξύ των γενεών με σημαντικά οφέλη για τις εμπλεκόμενες ηλικιακές ομάδες.

Κάποιες από τις σημαντικές στιγμές της χορωδίας ήταν η συμμετοχή της στην παρουσίαση του Άξιον Εστί των Ελύτη-Θεοδωράκη σε σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, όπως και στην παρουσίαση της Λιλιπούπολης πιο πρόσφατα.

Το Πρόγραμμα:

Αφιέρωμα στην Disney

1.                  Let it go

2.                  Χρώματα του ανέμου

3.                  Love is an open door

4.                  Βαθιά στην καρδιά

5.                  Μια φωνή, μια πνοή

6.                  Ψάξε να βρεις τον εαυτό σου

 

Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Πέτκου.

Διευθύνει η Δήμητρα Μητρέντση.

 

 

 

2. ΧΟΡ ΩΔΙΑ  Συλλόγου ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2005. Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση, η διάδοση και η καλλιέργεια της εθνικής, πολιτιστικής μουσικής παράδοσης και ειδικότερα της μουσικής παράδοσης του Μακεδονικού Ελληνισμού. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού ο σύλλογος στα 19 χρόνια λειτουργίας έχει επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κάτωθι δραστηριότητες : Παρουσίασε «Μαύρο Θέατρο» με θέμα την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821 . Συμμετείχε σαν χορός στις τραγωδίες «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή και «Ελένη» του Ευριπίδη.  Συμμετείχε στα φεστιβάλ Γουμένισσας, Περαίας, Νικήσιανης, Δράμας, Καβάλας, Φιλίππων, Κιλκίς, Γιαννιτσών, Καρδίτσας, Στρατωνίου, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, Φλώρινας, Ξυλοκάστρου Κορινθίας, Καρπενησίου, Θέρμης, Αριδαίας, Έδεσσας, στα φεστιβάλ χορωδιών του ΟΤΕ και στο φεστιβάλ «Άδοντας και ψάλλοντας τις μεγάλες νύχτες» στο θέατρο Ν. Ελβετίας.  Έδωσε παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενισχύοντας το σύλλογο παιδιών με νοητική στέρηση, την οργάνωση «Γιατροί του κόσμου» και σε ιδρύματα για την ψυχαγωγία των τροφίμων. Συμμετείχε στα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής σε ιερούς ναούς και στην Μαντολινάτα Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση με τίτλο «Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Πλαισίωσε καλλιτεχνικά διάφορες εκδηλώσεις σωματείων, με τελευταία την εμφάνιση στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος της χορωδίας είναι η κα Άννα Πετρίδου

Διεύθυνση χορωδίας – πιάνο : Ελεονόρα Καλαϊτσίδου

Το πρόγραμμα

1. Εκτορας και Ανδρομάχη      Μάνος Χατζιδακης 

2. Λα λα λα      Μίμης Πλέσσας

3. Μεσογειος    Ζορζ Μουστακί

4. Πέταξε ένα πουλί    Κώστας Κλάββας

5. Λαλουν τ' αηδόνια       Δ. Λαυράγκα 

6.Σε Πελαγίσιο Μνήμα      Μάνος Χατζιδάκης

7. Ράβε Ξήλωνε     Στάυρος Ξαρχάκος

 

5. Η Χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα»

Ιδρύθηκε το 2008 και αριθμεί περί τα 40 μέλη. Ασχολείται με το έντεχνο κυρίως ελληνικό τραγούδι και το παραδοσιακό. Έχει δώσει αρκετές παραστάσεις και εκτός Σερβίων και εκτός Ελλάδος, όπως στη Θεσσαλονίκη, στη Φλώρινα,  στην Αγχίαλο της Βουλγαρίας, στη Βουδαπέστη στην Ρουμανία,  και αλλού. Πρόσφατα συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ στην Πολωνία.

Χοράρχης η  Σοφία Ρούσα.

Το Πρόγραμμα:

1.      Η Αυγούλα πού να’ ναι  - Σπυρίδωνος Ξύνδα   (ποίηση: Διον. Σολωμού)

2.      Όνειρο Δεμένα  Σ. Ξαρχάκου

3.      Βάρκα Γιαλό – Β. Τσιτσάνη

4.      Ανάμεσα Σύρο Και Τζιά   --Οδ. Ελύτη

5.      Το Ποτάμι (Tourdion) Ανώνυμο

 

               Από το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας