Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Προέδτου της Τ.Κ Καταφυγίου κ. Τζέλλα Ιωάννη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Την περασμένη εβδομάδα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, δέχθηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια, μετά από αίτημά τους, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου κ. Τζέλλα Ιωάννη , τον Πατέρα Πέτρο Ζώη, Προϊστάμενο της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καταφυγίου και αντιπροσωπεία των Καταφυγιώτικων Σωματείων, τα οποία εκπροσωπούν τους απανταχού Καταφυγιώτες.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καταφυγίου, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Καταφυγιωτών η Αναγέννηση, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καταφυγίου και η Εθελοντική ομάδα δράσης Καταφυγίου. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν:

- Ανάδειξη του οδικού δαχτυλιδιού-τόξου που συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων των Πιερίων (ΠΕ Πιερίας - ΠΕ Ημαθίας).

- Μελέτη για την κατασκευή- ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου που αντιστοιχεί στην Ημαθία με προορισμό το Καταφύγι στην ΠΕ Κοζάνης.

 

Η κυρία Μαυρίδου έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που έγιναν για τα δύο αυτά θέματα από το 2017 και τη σύγκλιση των απόψεων και με την πλευρά της Κοζάνης, όσο και της Ημαθίας, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης της  ΠΕ Ημαθίας κύριος Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος έχει δείξει προθυμία στο να προχωρήσουν γρήγορα θέματα που αφορούν κοινές συνέργειες των περιφερειακών ενοτήτων Πιερίας και Ημαθίας.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα να επισημαίνει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε σύντομα να προχωρήσουμε στην μελέτη για την κατασκευή-ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου που αντιστοιχεί στην Ημαθία με προορισμό το Καταφύγι στην ΠΕ Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος του Καταφυγίου κ. Τζέλλας όσο και οι άλλοι Πρόεδροι και μέλη των Καταφυγιώτικων Σωματείων που παραβρέθηκαν στην πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση ευχαρίστησαν τον κύριο Τζιτζικώστα για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των Καταφυγιωτών και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί το ιστορικό Καταφύγι γενέτειρα του αειμνήστου Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, καθώς και του διάσημου ήρωα του Ν. Καζαντζάκη Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας