Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Eυνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, μέχρι την Τρίτη 25-6-2024

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών (άπνοια, υψηλές θερμοκρασίες), ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, μέχρι την Τρίτη 25-6-2024.

Οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), σε ορισμένους σταθμούς μέτρησης, κατά την χθεσινή ημέρα 20-6-2024, ξεπέρασαν το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3.

Σε συνέχεια των παραπάνω και με βάση την ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέ-δια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», συστήνονται τα παρακάτω:

I. Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

II. Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστη-ριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακου-φιστικού φαρμάκου.

III. Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα,

IV. Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορί-σει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

V. Στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.

Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας