Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Συγκινητική κίνηση από οικογένεια 62χρονου στην Κοζάνη-Δώρισε τα όργανά του και χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας-Ολονύχτια επιχείρηση του ΕΟΜ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο-Έφτασαν και Ιταλοί μέσω Θεσσαλονίκης

Συγκινητική κίνηση από οικογένεια 62χρονου στην Κοζάνη, η οποία δώρισε τα όργανά του και χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας, με μια συντονισμένη, ολονύχτια επιχείρηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Ο άτυχος 62χρονος άντρας νοσηλευόταν μετά από ανακοπή καρδιάς επί μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κοζάνης, με την οικογένειά του να ενημερώνεται πως, δυστυχώς, ήταν κλινικά νεκρός και να αποφασίζει να προχωρήσει στη σημαντική αυτή κίνηση της δωρεάς οργάνων.

Κλιμάκιο του ΕΟΜ, αλλά και από τον αντίστοιχο οργανισμό της Ιταλίας (μέσω του αεροδρομίου “Μακεδονία”, για να παραλάβουν το ήπαρ του δότη) έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Μαμάτσειο, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας , του ΕΚΑΒ και τον άψογο συντονισμό της διοίκησης του νοσοκομείου, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και, ειδικά, των γιατρών της ΜΕΘ, για να προχωρήσουν οι σχετικές, δύσκολες πάντα, διαδικασίες,οι οποίες ολοκληρώθηκαν περί τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον ιατρό, γαστρεντερολόγο του Μαμάτσειου Αθανάσιο Ντάγκα, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως και εκτός εφημερίας, μέσα στο τριήμερο, για έκτακτο, επιπλέον σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τον άτυχο 62χρονο άντρα και ίσως καθιστούσε αδύνατη τη δωρεά οργάνων.

Καθοριστική ήταν, επίσης, η συμβολή της χειρουργικής ομάδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, καθώς και του αναισθησιολόγου Σάββα Γιασσά.

kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας