Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Προτάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμης Φαρμάκη για την τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον Τουρισμό κατέθεσε χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της  Υπουργού ΤουρισμούΌλγας Κεφαλογιάννη,παρουσία Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών.

Η κ. Φαρμάκη τόνισε την ανάγκη για στοχευμένες δράσεις προβολής της Δυτικής Μακεδονίας ως τουριστικό προορισμό, αλλά καιγια περισσότερες εκθέσεις στα Βαλκάνια. Επεσήμανε την αναγκαιότητα να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία για το τουριστικόπροϊόν της Δυτικής Μακεδονίας στην πλατφόρμα VISIT GREECE, καθώς και στη νέα πλατφόρματεχνητής νοημοσύνης, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις της Περιφέρειας για τα fam trips και την τουριστική προβολή της περιοχής.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την Υπουργό, στο επόμενο Συμβούλιο Τουρισμού, να συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό,προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Περιφέρειας, αλλά και να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στην κατάρτιση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, στο πολύ σημαντικό ζήτημα των ξεναγών, στον οινοτουρισμό, καθώς  και σε άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στον νέο νόμο και για τα οποία η Περιφέρεια έχει ήδη σχεδιάσει προτάσεις και παρεμβάσεις για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας