Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αυτοψία κλιμακίου Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος στο Λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στο λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, αποτελούμενο από τους μεταλλειολόγους Κώστα Γρηγορόγλου και Βασίλειο Πάτκο. Η αυτοψία είχε ως στόχο την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης του λιγνιτωρυχείου.

Οι ενέργειες αυτές υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου και την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης, Καλλίνικου Χολέβα και αποτελούν τη συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ τον περασμένο μήνα.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σημαντικότητα της αποκατάστασης των εδαφών καθώς αποτελεί μονόδρομο για την εξάλειψη του φαινομένου των κατολισθήσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά τόσο εντός όσο και εκτός της περιμέτρου του ορυχείου.

Ο Αντιδήμαρχος Καλλίνικος Χολέβας δήλωσε: «Η ολοκλήρωση και αυτής της αυτοψίας, μετά από αυτή του κλιμακίου της ΕΑΓΜΕ, στο λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης αλλά ταυτόχρονα για να αναδειχθούν οι προτάσεις επίλυσης ενός χρόνιου ζητήματος που ταλανίζει την περιοχή και τους κατοίκους και δεν είναι άλλο από τα καθημερινά πλέον φαινόμενα κατολισθήσεων. Επόμενο βήμα είναι μελέτη των προτεινόμενων λύσεων και η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας