Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τα fake news του Καρανίκα: Με φωτογραφία από πλημμύρες του 2010 προσπάθησε να ενοχοποιήσει την Eldorado Gold [εικόνες]



 Η αμίμητη χθεσινή ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού (η οποία έστελνε στα... τσακίδια την Eldorado και την καταριόταν να μη στεριώσει πουθενά), συνοδευόταν από μια δήθεν αποκαλυπτική φωτογραφία που αποκάλυπτε το μέγεθος της καταστροφής.
Ωστόσο η αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία κατά τον κ. Καρανίκα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες της Eldorado Gold. Πρόκειται για το αποτέλεσμα πλημμυρών στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής το 2010, όταν δηλαδή η Eldorado δεν είχε ξεκινήσει καν τις διαδικασίες εξόρυξης.

Προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.





Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».
Το ellinikahoaxes.gr παραθέτει ακόμη το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 10 Φεβρουραρίου 2010 για τη μεγάλη πλημμύρα στο Στρατώνι.Οπως αναφέρει λόγω της μεγάλης πλημμύρας τεράστιες ποσότητες υδάτων και στερεών υλικών πέρασαν μέσα από το χωρίο και χύθηκαν στο κόλπο του Στρατωνίου. Παρόμοιου τύπου και έντασης φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής (Γομάτι, Σάρτη, Συκιά, Νικήτη κ.α).
Επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου, μετά τις πλημμύρες, το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ai-vres τι κόλημα έχεις και υπερασπίζεσαι την Eldorado ; Για το καλό της πατρίδας ή μήπως πήρες καμμιά χορηγία ;

ai-vreS είπε...

Δεν βλέπεις; Γεμάτο είναι το blog από διαφημίσεις και χορηγίες...

Το Προφίλ μας