Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος

Οι  εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην πόλη της Κοζάνης θα συνδιοργανωθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Π.Ε. Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και το Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
1) Γενικός Σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου την ημέρα των εκδηλώσεων.
2) Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
3) Ώρα 08:00 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας.
4) Ώρα 07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, στις 10 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, κ.κ. Παύλου.
5) Ακολουθεί μικρή δεξίωση στα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης επί της οδού Πόποβιτς 2 (δίπλα από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης).

6) Ώρα 19:00 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού
Ένα ταξίδι στη Σμύρνη, μέσω του βιβλίου «ΓΕΡΣΗ Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» της Αργυρώς Μαργαρίτη,  που θα παρουσιάσει η κ. Πέττυ Σολακίδου και μέσω των τραγουδιών και των χορών, που θα παρουσιάσουν η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης.

7) Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές, καθώς και όλοι οι Πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας