Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα κατορθώματα του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού: ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ τον καταγγέλει για ρεβανσισμό και μισαλλοδοξία!

O Σ.Υπ.Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης,  με απόφαση του Δ.Σ., καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου  Σερβίων - Βελβεντού  για τη  νέα δίωξη συναδέλφου.
Ο συνάδελφός μας εν ώρα υπηρεσίας υπερασπίστηκε  την συνάδελφό του που υπέστη προπηλακισμούς  από πολίτη κατά την άσκηση των καθηκόντων  της.  Ο πολίτης στράφηκε στον συνάδελφο βρίζοντάς  τον και στη συνέχεια του επιτέθηκε  με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η  σωματική του ακεραιότητα.
Η Δημοτική Αρχή αντί να προστατεύσει  τον υπάλληλο ως όφειλε, αντίθετα προχώρησε στην διαδικασία έναρξης ΕΔΕ και κλήση σε απολογία εις βάρος του συναδέλφου!
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες πολίτης απείλησε με καραμπίνα  συνάδελφό μας. Να τονιστεί ότι τα φαινόμενα όπου πολίτες επιτίθενται  λεκτικά εναντίον υπαλλήλων είναι πλέον καθημερινά, καθώς οι  αιρετοί «άρχοντες» στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους τις μεταθέτουν στους υπαλλήλους. Από την άλλη οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο των υπαλλήλων την ανεπάρκεια της  διοίκησης του Δήμου και όχι τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για να τους εξυπηρετήσουν. Μόλις εχτές είχαμε νέο επεισόδιο όπου πολίτης επιτέθηκε με ανήκουστες φράσεις και απειλές σε συνάδελφο ενώ επιχείρησε και να χειροδικήσει εναντίον του, κατηγορώντας τον για πράγματα για τα οποία ουδεμία ευθύνη είχε!
Είναι προφανές πώς η συγκεκριμένη  δίωξη αποσκοπεί στην δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των υπαλλήλων. Είναι μια μορφή τρομοκράτησης, αφού η Δημοτική Αρχή έχει στήσει επίσης μία «βιομηχανία» Ε.Δ.Ε. με στόχο να καλύψει  την αδυναμία διοίκησης.
Ο Σ.ΥΠ.Ο.Τ.Α. Ν.Κοζάνης καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού  ότι δεν παρέχει καμία προστασία στους εργαζόμενους  από τους κακότροπους πολίτες και εκφράζει την στήριξη και την συμπαράστασή του στον συνάδελφο που διώκεται και ζητά τον τερματισμό των διώξεων.
 Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες της εκάστοτε  δημοτικής αρχής που προασπίζονται τη νομιμότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες  και όχι ιδιωτικοί υπάλληλοι του κάθε δημάρχου ή πιόνια για ενδοπαραταξιακά και πολιτικά παιχνίδια.
Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και η εξασφάλιση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας είναι στοιχειώδες καθήκον της Δημοτικής Αρχής.
Ο ρεβανσισμός και η μισαλλοδοξία απέναντι στους εργαζόμενους που δεν υποχωρούν απέναντι  στις απειλές θα απαντηθεί από εμάς όπως πρέπει και με την διάρκεια που αρμόζει.
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση, πόσοι απο τους υπαλλήλους του δήμου ψήφισαν τον γιατρό; Απάντηση, σχεδόν όλοι. Γιατι? Γιατι ο Κωνσταντόπουλος τους ήθελε να είναι τυπικοί. Πάρτε μισαλλοδοξία και ρεβανσισμο λοιπόν κύριοι

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν έχεις κάνει κάποιο γκάλοπ μπορεί να έχεις και δικιο αλλα εσυ εκει κολλησες; άλλωστε δεν είδα κάποιον υπάλληλο να έχει χάσει την θέση του όσους συνατάγαμε επί κωνσταντόπουλου οι ίδιοι στις ίδιες θέσεις είναι και τώρα άρα τι έκανε ο γιατρός; το μόνο που κάνει είναι να διορίζει διευθυντές συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους από όσο βλέπω στην διαύγεια. το οτι οι πρακτικές των φίλων του γιατρού μεταφέρονται απο το δημοτικό συμβούλιο στα γραφεία σε αφήνει αδιάφορο; πάντως εγώ δεν θέλω υπαλλήλους τυπικούς. θέλω υπαλλήλους ουσιαστικούς και με γνώση σε αυτά που κάνουν και με όρεξη. από τυπικούς χορτάσαμε και το έχουμε πληρώσει κιόλας με απλήρωτες δουλειές

Ανώνυμος είπε...

Απλά η διαφορά 5.10 του τότε δημάρχου με αυτόν εδώ είναι οτι ο Κωνσταντόπουλος ήταν στην θέση του από τις 7 (άρα και οι υπάλληλοι ήταν στην ώρα τους και τυπικοί) ενώ αυτός έρχεται στις 1 φεύγει στις 2 οπότε όλο το δημαρχείο είναι απλά ένα μπαχαλο απλά... Δεν κατηγορώ τους υπαλλήλους ίσα ίσα πάλι καλά που τους ξέρουμε και τα παιδιά κάνουν το αδύνατο δυνατό να βοηθήσουν αλλά όταν π.χ χρειάζεται η υπογραφή του δημάρχου για να τελειώσει ένα έγγραφο και ο δήμαρχος δεν είναι εκεί λογικό δεν είναι να πάνε όλες οι εργασίες πίσω???

Ανώνυμος είπε...

και δεν είναι ο πανμέγιστος εκεί;

Ανώνυμος είπε...

3.17, μπορεί να μην ήταν στις 7, ήταν όμως στις 8 και με 8.30. Βέβαια τώρα δεν είναι ούτε το απόγευμα εκεί, όπως ορθά έκανε ο προηγούμενος, αλλά δεν πάει ποτέ και στις δημ. Ενότητες να ασχοληθεί με κάποια επιτόπου θέματα. ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΝΤΑ που κάνει τον Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

"καθώς οι αιρετοί «άρχοντες» στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους τις μεταθέτουν στους υπαλλήλους. Από την άλλη οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο των υπαλλήλων την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου και όχι τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για να τους εξυπηρετήσουν. Μόλις εχτές είχαμε νέο επεισόδιο όπου πολίτης επιτέθηκε με ανήκουστες φράσεις και απειλές σε συνάδελφο ενώ επιχείρησε και να χειροδικήσει εναντίον του, κατηγορώντας τον για πράγματα για τα οποία ουδεμία ευθύνη είχε!"
AKRA TOY TAFOY SIGI APO TON LALISTATO GIATRO

Το Προφίλ μας