Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μαϊμούδες

Σιγά που θα παραιτούνταν ο Κουρουμπλής - ένα λογοπαίγνιο έκανε ο άνθρωπος.
Οχι μόνο δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκολλήσει από την καρέκλα αλλά υποψιάζομαι πως όταν χάσει τις εκλογές θα ταμπουρωθεί στο υπουργείο μήπως τον κρατήσουν και οι επόμενοι.
Σιγά που δεν θα έκανε κωλοτούμπα με τις άδειες ο Σταθάκης. Δευτέρα τούς την έπεσε η Eldorado. Τρίτη έβαλε η κυβέρνηση τις φωνές «μας εκβιάζουν, μας εκβιάζουν!». Πέμπτη ο Σταθάκης τα έτρεξε όλα.
Διότι όπως έλεγε κι ένας σοφός παλαιός εκδότης: δεν υπάρχουν εκβιασμοί, υπάρχουν εκβιαζόμενοι!
Σιγά που θα παραμύθιαζε τον κόσμο η ειδυλλιακή εικόνα επενδύσεων και ανάπτυξης που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Βγήκε ο «κυβερνητικός παράγοντας» του υπουργείου Οικονομικών και τον έστειλε αδιάβαστο.
Τι να κάνουμε; Η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη, λένε οι Γάλλοι. Και στο τέλος έχει πάντα δίκιο, προσθέτω εγώ.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει με μαϊμουδιές. Με παραιτήσεις - μαϊμού. Με μαγκιές - μαϊμού. Με ανάπτυξη - μαϊμού. Με οικολογία - μαϊμού. Με υπουργούς - μαϊμού.
Ξέρετε γιατί; Επειδή αργά ή γρήγορα, οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν και καμία δουλειά, να πάρουν κάποια απόφαση, να προχωρήσουν τα πράγματα. Πρέπει να κυβερνήσουν.
Ενώ οι μαϊμούδες απλώς σκαρφαλώνουν στα δέντρα και τρώνε μπανάνες.
Αυτά «δεν μπορούν να συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα» δήλωσε υπερήφανα ο εκβιαζόμενος Σταθάκης. Και είχε απόλυτο δίκιο.  
Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα οι κυβερνήσεις δεν πουλάνε μαγκιές όσο νομίζουν ότι τις παίρνει και υπογράφουν τρέχοντας μόλις καταλάβουν ότι δεν τις παίρνει.
Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν υπουργοί που κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον όσο νομίζουν ότι κάνουν το κομμάτι τους και καταπίνουν αμάσητο το δημόσιο συμφέρον μόλις τους τρίξουν τα δόντια.
Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα οι επενδύσεις δεν αποτελούν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης ή (ακόμη χειρότερα) πολιτικής επένδυσης του ενός ή του άλλου.  
Ξέρετε γιατί; Επειδή στις ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις κυβερνούν, δεν κάνουν φιγούρα.
Δεν κοροϊδεύουν τους έξω για να ξεγελάσουν τους μέσα. Ούτε κοροϊδεύουν τους μέσα για να ξεγελάσουν τους έξω.
Και γι' αυτό άλλωστε σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει κυβέρνηση με υπουργούς σαν τον Κουρουμπλή ή τον Σταθάκη. Αποτελούν εθνική πρωτοτυπία κι αποκλειστικότητα.
Αλλά δυστυχώς εμείς δεν είμαστε πλέον ευρωπαϊκή χώρα. Ή, για να το πω καλύτερα, είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα - μαϊμού.
Η οποία αν συνεχίσει αμέριμνη στον δρόμο με τις μαϊμούδες θα καταλήξει απλώς σε κάποιο δέντρο να τρώει μπανάνες.
Γ. Πρετεντέρης-TA NEA

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά που θα αφήσουν τόσο εύκολα να τους πάρουν τις μπανάνες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ειναι η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και ΟΧΙ η διαστρέβλωση ή απόκρυψη ειδησεων που δε συμφέρει σε ορισμένους να ακούγονται. Και ειλικρινά σε ποιά ευρωπαική χώρα εγκριτοι κατά τα άλλα δημοσιογράφοι επιδίδονται σε τέτοια παραπληροφορηση και προσπαθούν να μας πείσουνε ότι ο λαός έσφαλε όταν άνοιξε την αριστερή παρενθεση και σύντομα θα έκλεινε
ΟΧΙ μόνο δεν έκλεισε τώρα ειναι που αρχίζει και τις μπανανες θα τις φάνε κάποιοι άλλοι. Πως να μην ανέβουν στα κάγκελα

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η δημοσιογραφία που κάνουν ο τριμης, βαξεβανης, κατσιμη, όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, της ΑΥΓΗΣ, της εφημερίδας των συντακτών των συριζαικων ραδιοφωνικών σταθμών ειναι μέσα στην αντικειμενικότητα!!!!!!!!!Ασε μας ρε φίλε. Η πραγματικότητα ειναι μια και την βλέπουμε κάθε μέρα να εξελίσσεται μπροστά μας. Εάν κάποια φανατισμένα κοματοσκυλα δεν μπορούν να την διακρίνουν τότε ΚΡΙΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρετεντέρης "γνωρίζαμε οτι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο αλλά μας είχαν πει να μην το λέμε"
Αυτό σε μια κανονική χώρα θα αρκουσε για να μηνξαναπιασει στόλο στα χέρια του και για να κληθεί απο εισαγγελεα

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ!!! Η πραγματικότητα ειναι μία,όπως λες κι εσύ. Αφού όμως θέλεις να σε έχουν σαν άνθρωπο των σπηλαίων την βλέπεις μόνο μέσα απο τα δικά τους μάτια, συμφέροντα θα έλεγα εγώ, και αυτό όντως ειναι ΚΡΙΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρωθυπουργός: θα καταργήσω τα μνημόνια με ενα άρθρο και ενα νόμο. Αυτό σε μια κανονική χώρα απλά δεν θα συνέβαινε. Σε μια χώρα στην οποία αυτοί που σε κυβερνούν ειναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες, τι να περιμένεις απο τους δημοσιογράφους ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος των σπηλαίων ειναι αυτός που ενέτει 2017 ειναι προσκολλημένος σε κόμματα και αδυνατεί να δει το κακό που κάνουν. Κομματα που κατέστρεψαν τη χώρα και δυστυχώς συνεχίζουν να την καταστρέφουν. Οι δημοσιογράφοι λένε αυτά που λένε και εσυ με την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, και όχι την κομματική, σου κρίση τα αξιολογείς. Έτσι κάνουν οι πολίτες που θέλουν να λέγονται πολίτες και όχι οπαδοί-κομματόσκυλα.

Το Προφίλ μας