Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Περιφερειάρχης Δ. Μ: Έλεος με το λαϊκισμό κ. Ζεμπιλιάδου

Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι κριτική, αλλά δίκαιη και εποικοδομητική. Αυτό είναι κάτι που η Γεωργία Ζεμπιλιάδου φαίνεται ότι δε θέλει να κατανοήσει και να υπηρετήσει το ρόλο της ουσιαστικά.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, χρησιμοποιώντας, όπως τη βολεύει, τα στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, θεωρεί πως βγάζει… άσο από το μανίκι.
Λοιπόν κ. Ζεμπιλιάδου, όταν ο μέσος όρος των απορροφήσεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε όλη τη χώρα είναι 10, 8% και Περιφέρειες, όπως η Αττική και η Κρήτη βρίσκονται στο 10,1% και στο 8,8% αντίστοιχα, είναι τουλάχιστον άστοχο και άδικο να βγαίνετε κραυγάζοντας για τη θέση της Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στο 8,7% της απορρόφησης.
Το κατά ελάχιστες μονάδες μεγαλύτερο ποσοστό άλλων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων οφείλεται στα μεγάλα μεταφερόμενα έργα που ενέταξαν στη νέα περίοδο. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο πίνακας των δεσμεύσεων από μεταφερόμενα και νέα έργα θα ήταν άκρως διαφωτιστικός και θα επιβεβαίωνε του λόγου το αληθές, αφού η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει κυρίως δεσμεύσεις από νέα έργα, που είναι και το ζητούμενο.
Ας μην παίζουμε, λοιπόν, με τους αριθμούς και τα δεκαδικά. Δεν προσφέρονται όλα τα στοιχεία για εξάσκηση σε πρακτικές διαστρέβλωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας