Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Κοζάνης κατά του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθ. Κοσματόπουλου

Πριν στεγνώσει  το μελάνι από την καταγγελία μας για την   κανέναν από τη Διοίκηση  δεν « ίδρωσε το αυτί ».
ανυπαρξία προστασίας των εργαζομένων από επιθέσεις πολιτών στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, σε
Το   τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται  φαινόμενα όπου συγκεκριμένοι  πολίτες  χωρίς κάποιο θεσμικό ρόλο ελέγχουν ακόμα και τις καταστάσεις προσέλευσης – αποχώρησης  των υπαλλήλων, ψάχνουν τους κάδους ανακύκλωσης  χάρτου ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  για δημόσια έγγραφα και γενικά κινούνται με ένα τρόπο σα να τους  έχει δώσει κάποιος το «ελεύθερο»!
Ενώ συμβαίνουν αυτά, από πλευράς της  Διοίκησης  του Δήμου,  δεν έχει διαπιστωθεί καμία ενέργεια  γα την  αντιμετώπιση  τέτοιων φαινομένων.
 Εκτός αυτού,  έχουμε γίνει δέκτες  καταγγελιών  ότι  η  Διοίκηση του Δήμου τελευταία έχει βάλει στο στόχαστρο τους συναδέλφους  με οχτάμηνη σύμβαση («επωφελούμενους») οι οποίοι βιώνουν καθημερινές πιέσεις και εκφοβισμούς.       
Η θέση μας είναι διατυπωμένη πολλάκις:  Οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες  της  δημοτικής αρχής,  υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον  και  πρέπει η Διοίκηση να τους  προστατεύει από κακότροπους πολίτες και  να τους διασφαλίζει  τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση της εργασίας τους.
Για να λειτουργεί ένας δήμος με ροή , να προσδίδει όραμα και να υπηρετεί  τους σκοπούς που η  πολιτεία του έχει αναθέσει , θα πρέπει η  Διοίκηση και οι  υπάλληλοι να έχουν άψογη συνεργασία.  Χωρίς ρεβανσιστικούς αποκλεισμούς , η δημοτική αρχή οφείλει  να δίνει όραμα και μέσω του παραδείγματος να ηγείται και όχι να δίνει διαταγές μη υλοποιήσιμες και κατόπιν να ψάχνει για φαντάσματα και ευθύνες και να «διοικεί» μέσω τιμωριών και απειλών. 

Υπενθυμίζουμε την ταμπέλα που υπάρχει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού:
"Αι πόλεις άριστα οικούνται εάν οι πολίται τοις άρχουσι πείθονται , οι δε άρχοντες τας νόμοις".
                                                         Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας κουβάλησαν τον Τσιτσιοκα ο Τετος και ο Παπαδημητρίου. Και τώρα τον φεσωθήκαμε εμείς οι υπάλληλοι. Ντροπή. Μόνο ντροπή.

Ο γνωριζων είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΛΑΘΟΣ, ΦΙΛΕ 5.42 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΤΣΙΤΣΟΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΙΛΒΙΝΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ` ΑΥΤΟΥΣ Ο ΤΣΙΤΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας