Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καλλιάνος: Ερχεται σκληρός καύσωνας με 40άρια

Νέος ισχυρός καύσωνας για την εποχή είναι προ των πυλών και έτσι θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη με θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C, και στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει ότι θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C.
Συνεχίζοντας την πρόβλεψη ανά ημέρα αναφέρει:
Σάββατο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Το Σάββατο θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μάλιστα σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι ευαίσθητες στη ζέστη, η θερμοκρασία εκεί θα προσεγγίσει με σχετική ευκολία τους 36°C. Θα είναι η πρώτη μέρα που μετά από καιρό θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλοκαιρινή ημέρα.

Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής
Την Κυριακή θα ανέβει κι' άλλο η θερμοκρασία. Στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τμήματα, που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38°C, καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας

Δευτέρα: Η πιο δύσκολη μέρα του Σεπτεμβριανού «καύσωνα»
Η Δευτέρα θα είναι μια επίσης δύσκολη μέρα, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε ορισμένες περιοχές ακόμη μια μονάδα της κλίμακας κελσίου παραπάνω με αποτέλεσμα πια να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.
Για παράδειγμα, πολλή ζέστη θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει τους 38-39°C και ίσως σε κάποια τμήματα ακόμη και να τους ξεπεράσει.

Τρίτη: Ζέστη στα ανατολικά και νότια -Υποχώρηση του υδράργυρου στα δυτικά και βόρεια
Η Τρίτη θα είναι μια ημέρα, που, ναι μεν θα επικρατεί ζέστη στα ανατολικά και νότια, με χαμηλότερες τιμές της θερμοκρασίας σε σχέση με τη Δευτέρα, αλλά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία ήδη θα έχει εμφανίσει σημαντική πτώση.
Μάλιστα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν εκείνη τη μέρα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αυτό τη δεδομένη στιγμή.
Από την Τετάρτη, ίσως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη να επικρατήσουν ακόμη καλοκαιρινές συνθήκες, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμή αυτή εισβολή αυτή, θα αποτελεί παρελθόν.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας