Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε «αρρωστήσαμε» με ομοφυλοφιλία;

της Βάσως Σάφη* από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

«2014 στο ημερολόγιο, αλλά τόσο ο κ. Κασαπίδης, όσο και μια μερίδα πολιτών βρίσκονται στο 1952, ίσως και πολλούς αιώνες πιο πίσω.
Περίπου τότε "αρρωστήσαμε" επίσημα από ομοφυλοφιλία, κατατάσσοντας την ως ψυχοπαθολογική νόσο και αναζητώντας γιατρειά στη διαφορετική σεξουαλικότητα, μέσω ηλεκτροσόκ και πολλών άλλων ανατριχιαστικών μεθόδων που αν μπορούσαν θα εφαρμόζοντας και σήμερα από αρκετούς φανατικούς. "Θεραπευτήκαμε" (;) από την ...αρρώστια της ομοφυλοφιλίας το 1986, οπότε η ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε τελείως ως λέξη από τη "Βίβλο της ψυχιατρικής" στην Αμερική. Η διαδικασία της ίασης, όμως, φαίνεται πως κρατάει καλά από τότε...

 Η ιδέα ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα είδος «τρέλας» υιοθετήθηκε a priori από την εκκλησία και οδήγησε σε θρησκευτικού τύπου ερμηνείες, τόσο από τους εκπροσώπους της όσο και από τα πιστά της τέκνα. Είναι οι ίδιες θρησκείες (καθολικές και ορθόδοξες) που έχουν στους κόλπους τους -όσο καιρό υφίστανται- ομοφυλόφιλους, αλλά συνεχίσουν να διχάζουν τους πιστούς τους "εμποτίζοντας" ιδέες όπως ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα αποκτήσουν την Ουράνια Βασιλεία. Δήλωση που υπερήφανα έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κοζάνης, ο οποίος υπερήφανα πήρε το μέρος του κ. Νεράντζη, που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, σε ένα κρεσέντο παραλογισμού, ημιμάθειας και άκρατης θρησκοληψίας.
Η…Δεξιά του Κυρίου, ο άκρατος συντηρητισμός και η ανάγκη τόσο της συντηρητικής παράταξης, όσο και των πολιτικών τέκνων να "υπερασπιστούν" τον Θείο λόγο είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Άλλωστε τα πολιτικά οφέλη είναι πολλά, σε μια άκρως συντηρητική ελληνική κοινωνία που κατακρίνει με ευκολία τις "ανώμαλες συμπεριφορές" (και πάλι αναφορά του κ. Κασαπίδη), αλλά κωφεύει προκλητικά μπροστά στη βία, στην κακοποίηση (ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική, σε παιδιά και γυναίκες). Οι ανώμαλες συμπεριφορές περιορίζονται στα φιλιά μεταξύ γυναικών ή ανδρών, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος υιοθετεί έναν ακραίο λόγο, παρόμοιο με άλλων (όχι ανεξάρτητων, αλλά καθ' όλα ανεπιθύμητων) βουλευτών.
 Δεν χρειάζεται να δηλώνεις gay friendly ή άθεος, παρά μόνο λογικός άνθρωπος, προκειμένου να αντιληφθείς το νόημα των ομοφοβικών δηλώσεων του Γιώργου Κασαπίδη. Ο Νεράτζης και ο Κασαπίδης και άλλοι πόσοι ελπίζω στ' αλήθεια να κερδίσουν την Ουράνια Βασιλεία που τόσο ονειρεύονται. Γιατί, για όλους εμάς τους "αμαρτωλούς" επί της γης, μας αρκεί να είμαστε λογικοί άνθρωποι, και ας κερδίσουμε δυο μέτρα κόλαση. Αφήνουμε την ουράνια βασιλεία για τα «πιστά» τέκνα του ελληνικού κοινοβουλίου…



*Δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Πρωινός Λόγος"

(ο τίτλος του άρθρου είναι δανεισμένος από άρθρο της ψυχολόγου Ιωάννας Νόρη, ΑΥΓΗ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

-----------σου ευχόμαστε να καλοπαντρευτείς μια κοπέλα ??????????????

Το Προφίλ μας