Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν συμφέρει!

Tου Ι. Κ. Πρετεντέρη
Με προβληματισμό πληροφορήθηκα χθες πως, σύμφωνα με τον Σκουρλέτη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάργηση του Μνημονίου - ό,τι κι αν εννοεί ο ποιητής...
Προβληματίστηκα για δύο λόγους.
Πρώτον, επειδή άκουγα τόσο καιρό τους συριζαίους να απειλούν ότι θα κυβερνήσουν μαζί με τους Καμμένους και ήλπιζα μήπως πριν ακόμη από το Μνημόνιο καταργήσουν τους ψεκασμούς!..
Δεύτερον, επειδή είχα διαβάσει προ ημερών με πολλή προσοχή τα «πρώτα μέτρα» και μάλιστα σε «άμεσο χρόνο» που θα πάρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (υποθέτω και Καμμένων...), σύμφωνα με τον Δραγασάκη, αλλά πουθενά δεν έλεγε ότι θα ξεκινήσει καταργώντας το Μνημόνιο.
Ετσι τώρα ο Σκουρλέτης βάζει τα πράγματα στη θέση τους και όσοι πανηγυρίζαμε με τον Δραγασάκη μείναμε με την όρεξη.
Διότι οι προτάσεις Δραγασάκη ήταν πραγματικά άπαιχτες.
Πρώτον, η «κυβέρνηση της Αριστεράς» θα βάλει ρήτρα ανάπτυξης «με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».
Θα μου πείτε, βεβαίως, πως και η ρήτρα και η διαγραφή χρέους δεν είναι μέτρα μιας ελληνικής κυβέρνησης αλλά εκείνων στους οποίους χρωστάει. Ως εκ τούτου ούτε ο Δραγασάκης, αλλά ούτε και κανείς άλλος, ξέρει αν θα μας κάνουν το χατίρι.
Δεν πειράζει όμως διότι μπορούμε να κάνουμε το χατίρι μόνοι μας. Αλλά τότε γιατί να διαγράψουμε μέρος του χρέους; Να το διαγράψουμε όλο να ξεμπερδεύουμε!
Το έκανε και η Αργεντινή με τα γνωστά λαμπρά αποτελέσματα.
Δεύτερον κι αφού η «κυβέρνηση της Αριστεράς» τακτοποιήσει το χρέος όπως γουστάρει, θα πάρει «δέσμη μέτρων που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας». Αύξηση του κατώτατου μισθού, φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση επιδομάτων κ.λπ. Λεφτά υπάρχουν!
Τρίτον, θα ρυθμίσει και τα κόκκινα δάνεια που ανέρχονται σε 75 δισ. ευρώ.
Πώς θα τα ρυθμίσει; Είτε θα χρεοκοπήσει τις τράπεζες είτε θα βάλει χέρι στις καταθέσεις είτε θα δανειστεί από εκείνους από τους οποίους θα έχουμε ήδη «φάει» λεφτά από το χρέος. Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Τέταρτον, θα ρίξει και πέντε δισ. σε ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης.
Πού θα βρει πέντε δισ. όταν θα έχει κάνει και φορολογικές ελαφρύνσεις;
Προφανώς θα τα ζητήσει από εκείνους που θα μας έχουν ήδη δανείσει λεφτά για τα κόκκινα δάνεια και θα έχουν ήδη διαγράψει το χρέος.
Κατόπιν αυτών, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το πρόγραμμα Δραγασάκη είναι σαφώς καλύτερο, διότι στηρίζεται στην αρχή ότι υπάρχουν κάποια κορόιδα τα οποία πρώτα θα μας δίνουν λεφτά και μετά θα μας χαρίζουν τα λεφτά που μας έδωσαν.
Ενώ το πρόγραμμα Σκουρλέτη θέλει να καταργήσει το Μνημόνιο δωρεάν και χωρίς να μας δώσουν τίποτα!..
Συμφέρει; Δεν συμφέρει.    
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας