Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα της Κοινωνίας των Πολιτών Βελβεντού: "τη θητεία της η νέα δημοτική αρχή Σερβίων-Βελβεντού ... ξεκίνησε με μια προσβολή της συλλογικής μνήμης των Βελβεντινών"

Τη θητεία της η νέα δημοτική αρχή Σερβίων-Βελβεντού ή τουλάχιστον μέρος των αιρετών της ξεκίνησε με μια προσβολή της συλλογικής μνήμης των Βελβεντινών.
Δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα, δεν υπήρχε άλλη ανάγκη ή προτεραιότητα στο Βελβεντό. Δεν τους απασχόλησε, για παράδειγμα, το κλειστό επί 20ήμερο(!) Αγροτικό Ιατρείο. Όχι. Προείχε η αποξήλωση των πανό με τα συνθήματα του αγώνα της αυτονομίας  που ήταν αναρτημένα στα δυο κεντρικά δημοτικά κτίρια του Βελβεντού. Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου (δηλαδή την πρώτη μέρα και την πρώτη ώρα της θητείας τους!), κατέβασαν τα πανό που συμβολίζουν το αίτημα ολόκληρης της βελβεντινής κοινωνίας για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Κατέβασαν τα δυο πανό-σύμβολα ενός αγώνα απέναντι στην μεγάλη αδικία και κοροϊδία που επεφύλαξε ο  «Καλλικράτης» σε τούτο τον τόπο. Τα δυο πανό, που αναρτήθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων.

Με μια παράδοξη για το Βελβεντό επίδειξη ισχύος, πρόσβαλαν οι κύριοι της τοπικής συμπολίτευσης τη βούληση του βελβεντινού λαού, την οποία μέχρι και τις δημοτικές εκλογές επικαλούνταν και υπόσχονταν ότι θα «υποστηρίξουν». Προφανώς δεν τον πίστευαν αυτόν τον αγώνα. Δήλωναν «υποστήριξη» μόνο και μόνο  για ψηφοθηρία. Μερικοί μάλιστα εκ των σημερινών δημοτικών συμβούλων «ξέχασαν» ότι συμμετείχαν και οι ίδιοι στην ανάρτηση των πανό. «Ξέχασαν» ότι αυτός ο αγώνας δεν ευοδώθηκε ακόμα. «Ξέχασαν» ότι δεν υπάρχει βελβεντινός που να μη θέλει την ανεξαρτησία του Δήμου. Πλην των εκλεγμένων που  το απέδειξαν με την πρώτη τους προκλητική ενέργεια.  
Τη Δευτέρα 8/9, με επιστολή μας προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο - κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Παρασκευής 5/9 - ζητήσαμε εγγράφως να τοποθετήσουν τα πανό στα δυο δημοτικά κτίρια του Βελβεντού ή να μας τα επιστρέψουν  ώστε να τα αναρτήσουμε εμείς. Μέχρι σήμερα, καμία απάντηση δεν πήραμε στο αίτημά μας. Την Πέμπτη 11/9 συνήλθε η Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισε να αναρτήσουμε, μαζί με τους πολίτες, τις επόμενες ημέρες, τα  πανό που υπογραμμίζουν τον διαρκή και δίκαιο αγώνα μας.
Η κοινωνία του Βελβεντού αγωνίζεται αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Οι επιλήσμονες των δημόσιων λόγων και υποσχέσεών τους θα μας βλέπουν να αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία μας όχι με ευχολόγια αλλά με πράξεις και σταθεροί στον στόχο μας. Δεν πρόκειται να μεταβληθεί το DNA μας, για να διευκολυνθούν κάποιοι.
 Ο Καλλικράτης απέτυχε και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα. Ο αγώνας μας εναρμονίζεται πλέον και με τον αγώνα αρκετών κοινωνιών που θα ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό το μόρφωμα της ετεροδιοίκησης που μας επέβαλαν ως μνημονιακή δέσμευση. Μπροστά στις αλλαγές που προβλέπονται να επέλθουν ραγδαίες εμείς δηλώνουμε παρόντες.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den mas anakinosate akomi ta apotelesmata ton teleyteon eklogon tis m.k.o ke posi psifisan.den mporite na to katalavete oti me ta pano den ginete agonas.o agonas tha gine mesa apo ton dimo

Ανώνυμος είπε...

den mas anakinosate akomi ta apotelesmata ton teleyteon eklogon tis m.k.o ke posi psifisan.den mporite na to katalavete oti me ta pano den ginete agonas.o agonas tha gine mesa apo ton dimo

ΚΟΡΑΗΣ είπε...

Κάποιος να ξηλώσει την “αποξήλωση” διότι έχει εγκατασταθεί για τα καλά
Με σχεδόν 6.000 ευρήματα στο google μέχρι τώρα (και το κυριότερο, και σε αρκετούς επίσημους ιστοτόπους), αλλά και με το να ακούγεται συχνότατα στον προφορικό λόγο, η λέξη “αποξήλωση” ως (ψευδο)λόγιο ισοδύναμο του “ξηλώματος” φαίνεται να έχει εδραιωθεί για τα καλά.
Αναρωτιέμαι όμως, υπήρχε όντως ανέκαθεν τέτοια λέξη (δεν τη βρίσκω στα λεξικά μου), ή απλώς προέκυψε ως προϊόν μιας αποστροφής μας να πούμε “ξήλωμα” (ή απεγκατάσταση ή αποσύνδεση ή αφήλωση ή αποσυναρμολόγηση κλπ);
Διότι, εάν η “αποξήλωση” μας προέκυψε απλώς και μόνον επειδή δεν μας πάει να πούμε “ξήλωμα” (ή κάποιον άλλον όρο από αυτούς που μόλις προανέφερα – που ‘ναι κατάλληλοι για λόγια, ακαδημαϊκή ή τεχνική χρήση), και δεδομένου ότι ούτε ρήμα “αποξηλώνω” βρήκα (παρόλο που δεν θα εκπλαγώ εάν αρχίσω να το συναντώ πλέον), τότε ίσως να βγούμε να πούμε ότι είναι λάθος (εάν, φυσικά, είναι όντως λάθος).
Συναφώς αναφέρω ότι στο στρατό οι φαντάροι διατάσσονταν να εκτελέσουν “αποψίλωση” (δηλαδή να καθαρίσουν μια περιοχή από ξερή ή χαμηλή βλάστηση και πεσμένα κλαδιά κ.τ.ό), αλλά εκείνοι προτιμούσαν να αποκαλούν την εν λόγω αποστολή “αποξήλωση”, προφανώς παρετυμολογώντας την προς τα ξύλα που μάζευαν απ’ το έδαφος και από τα οποία καθάριζαν την περιοχή (και χωρίς να προσέχουν ότι τότε θα ΄πρεπε να πρόκειται για “*αποξύλωση”).
ΠΗΓΗ
http://lexilogia.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΑΚΟΜΑ…

Ανώνυμος είπε...

PRODOSIA!!

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισαν 401 κυριε Πλιάτσιο. 101 παραπανω απο τους 300 του Λεωνιδα. Γουσταρεις τίποτα αλλο;

Ανώνυμος είπε...

EYXOME NA KANO LAUOS, ALLA DEN PISTEBO NA EINAI ONEIROPARMENOI.TO EXOYN KALA STHMENO TO PAIXNIDI.KAI UA TO DEITE POLY SYNTOMA STH DOIHKHSH TOY DHMOY.ALOIMONO STHN YPOLOIPOI PERIOXH..!!!!!!!!!!!!..ANTE GIAAAAAA!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ότι κάποιοι "πρωτοκλασάτοι" και δη ο "αρχηγός" είναι εκτός πολιτικής πραγματικότητας, τόσο ως προς τα τεκταινόμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όσο και ως προς τα της αυτοδιοίκησης, δεν το αντιλαμβάνονται; Όμως σημαντική μερίδα του λαού στο Βελβεντό το έχει αντιληφθεί, όπως και ότι ο αγώνας δεν γίνεται με πανό ξεθωριασμένα και κουτσομπολιό κάθε μέρα στην πλατεία.
Πλέον τουλάχιστον το Βελβεντό απόκτησε μια υπολογίσιμη και υπεύθυνη φωνή στο Δήμο. Τελείωσε οι ανευθυνο-υπευθυνότητα των "αρχηγών" των καφενείων.

Ανώνυμος είπε...

Αποκτησε υπευθυνη φωνη τον παραγωγικό κυριο Ταιρη τον εμπνευστη του DNA στις ομιλιες του Κοσματού.

Ανώνυμος είπε...

Ακομα δεν πρόλαβαν να αναλαβουν και καπιοι γιουχάισαν το Ζήνο εδώ στα Σέρβια έξω από το Δημαρχείο. Αντε αντε...

Ανώνυμος είπε...

tipota den pauane oi dyo prohn dhmotoikoi symboyloi sto belbendo prin apo 3 xronia se ayta poy ua pauoyn oi dyo xoriatar;eoi poy briskonte sto dhmarxeiokai kanoyn toys polyntalantoys se jena meterizia .

Ανώνυμος είπε...

Syntrofe zhno giti se ekparauyrosan apo to kke

Ανώνυμος είπε...

POIOS YPHRESIAKOS PARAGONTAS THLEFONHSE PRIN 10 HMERES STON ANTIDHMARXO 12 TO BRADY NA STEILH AYTOKINHTO TOY DHMOY NA PARALABH THN K MALIOYRA APO TO PLATANOREYMA NA THN METAFEREI STO BELBENDO GIATI ARGHSE STo KOMOTHRIO

Ανώνυμος είπε...

ANTIDHMARXE UA SE MALOSO GKOTSAM KONTESA ESTEILES TO KOPRIATI KO NAKANEI THN METAFORA

Ανώνυμος είπε...

Όλα για το Βελβενδο καημενε Δυσερή τι τα ηθελες τα μεγαλία;

Ανώνυμος είπε...

3 4 ανθρωποι κινουν τα νηματα της μκο 3 4 ανθρωποι εσπυραν τον διχασμο στο Βελβεντο κλπ κλπ με δυο λογια ολη η αληθεια για το βελβεντο απο το στομα του δημαρχου καθαρα λογια αλλα το αιμα δεν γυρναει πισω.....

Ανώνυμος είπε...

3-4 ανθρωποι εσπειραν το διχασμό. Πρώτος και καλίτερος ο Σόκοτης που πολέμησε όσο παραπάνω μπορούσε τον αγώνα. Όταν έγινε το Βελβενδό ανεξάρτητο είπε σε μια παρέα ε ας χαρούν οι βελβενοι καμια δεκαπέντε μερες. Ετσι και εγινε Αλλά αυτά μαθένονται αργότερα και οι μαρτιρες εινε εδω. Μετά το χάλασμα το ανέλαβε το επιτελείο του πλούσιου αμερικάνου Σίσκου που συνταξιοδοτήθηκε με λίγα χρόνια παρακεντέδικα στη Νομαρχία δίπλα στο Δακή στην αρχή και μετά στο Θανάση τον Κοσματόπουλο. Έπρεπε να ξεπληρωθεί και αυτό το γραμάτιο. Κοντά σε αυτούς ήταν και μερικοί ακόμα που δεν προσφεραν τιποτα πουθενα αλλά όλο το χειμώνα κατ απ το πλατανι τα εκοβαν παχια. Θα τους καταλάβουμε σιγα σιγα όπως θα παίρνουν ρουσφέτια και καρέκλες. Η Μαρία τν τσάκωσιν τν πρώτη. Και σεις χαζοί της ΜΚΟ να πατε να καθαρίσετε και να κανετε εκδηλώσεις αφού όπως είπιν ο Δήμαρχος και ο Μίλτος δεν έχει χρήμα ο Δήμος και χριάζεται βοήθεια από εθελοντές της ΜΚΟ. Ας πάρν τσ φίλοι που δεν πρόσφεραν πουθενά να δείξν το καλό παράδειγμα. Η ΜΚΟ διαλίθκιν όπως είπιν κι ο Θανάσης.
Γ.Ζ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΛΕΝΕ : Τα πανό που αποκαθήλωσε βάναυσα η Δημοτική Αρχή την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της κτλ – κτλ !!!
Ω ποία υποκρισία , όπως θα έλεγε και ο !!!
Για το ιστορικό της υπόθεσης και κατά τα γραφόμενα της Σ.Ε.Α. της Μ.Κ.Ο. και ακριβολογώντας : 1–9–2014 , πρωί–πρωί, αποκαθήλωση των αγωνιστικών πανό της Μ.Κ.Ο., ( πρώτη ημέρα και ώρα ανάληψης καθηκόντων της νέας Δ.Α. ), 8–9–2014 , ακριβώς μία εβδομάδα μετά , επιστολή της Σ.Ε.Α. κτλ. προς την Δ.Α. με ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ή επιστροφής των πανό στην Μ.Κ.Ο. για την ΑΝΑΡΤΗΣΗ τους από αυτήν ,,,( αναφέρεται όλο το ιστορικό ) κτλ.- κτλ. .
Χωρίς ημερομηνία, κάλεσμα της Σ.Ε.Α. κτλ προς τους πολίτες του Βελβεντού στην κεντρική πλατεία για την εκ νέου ανάρτηση των πανό στις 20–9–2014.
Και διερωτάται εύλογα κάποιος από τους πολυάριθμους που πήγαν και ψήφισαν , μη υπακούοντας στις προτροπές της Σ.Ε.Α. της Μ.Κ.Ο. : α) γιατί τα αγωνιστικά πανό δεν πήγε να τα σηκώσει και να τα στερεώσει κάποιος ή κάποιοι από την Μ.Κ.Ο. , όταν αυτά βολόδερναν στις ορέξεις του καιρού και τα ραπίσματα των ανέμων εδώ και ένα χρόνο ; β) γιατί τους έπιασε ο πόνος , για τα ιστορικά πανό του αγώνα , τώρα και αντέδρασαν μέτά από μία εβδομάδα , αυτοί που για τόσο καιρό ήταν άφαντοι, γ) γιατί το κάλεσμα αυτό διανεμήθηκε στον κόσμο μέσα σε άλλο διαφημιστικό έντυπο;
Οι απαντήσεις όλες δικές σας


Το Προφίλ μας