Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ολοκληρώθηκε στα Σέρβια η 4η έκθεση Τοπικών Αγροτικών & Βιοτεχνικών Προϊόντων (φωτογραφίες και βίντεο)

 Την επαναλειτουργία του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων  ως άμεση προτεραιότητα έθεσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος κατά την τελετή των εγκαινίων της 4ης Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών & Βιοτεχνικών Προϊόντων που λειτούργησε στα Σέρβια το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου.

 Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού υπογράμμισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την παραγωγή και μεταποίηση των τοπικών προϊόντων τονίζοντας ότι υποδομές όπως το Εδαφολογικό Κέντρο των Σερβίων που παραμένει ανενεργό θα πρέπει να λειτουργήσουν και να βοηθήσουν άμεσα τους αγρότες του δήμου.






Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων και διοργανώθηκε από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και τον Σύλλογο Εθελοντών ΄΄Σέρβια Εν Δράσει΄΄ με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων έδωσε τη δυνατότητα σε παραγωγούς και επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους ενώ η 1η ημέρα λειτουργίας της έκθεσης συνδυάστηκε με την ομιλία – παρουσίαση του βουλευτή Κοζάνης και γεωπόνο Γιώργου Κασαπίδη με θέμα ΄΄Καλλιέργεια Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών Δυνατότητες και Προοπτικές Ανάπτυξης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού΄΄.
Στο κλείσιμο της 2ης ημέρας χορευτικά τμήματα από συλλόγους του δήμου έδωσαν το δικό τους χρώμα στην έκθεση.

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕΡΒΙΑ from DIMOS SERVION-VELVENTOU on Vimeo.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O κατάλληλος τίτλος , για την επίδειξη των χορευτικών συγκροτημάτων , θα ήταν ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ή ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΚΑΒΑ ! Με το φώς των προβολέων των αυτοκινήτων και των παρακείμενων στύλων της ΔΕΗ δεν γίνεται χορευτική εκδήλωση βρε παιδιά ! Άς σεβαστούμε τους πολυάριθμους φιλότιμους και ικανούς χορευτές των τοπικών συλλόγων που συμμετείχαν ! Χωρίς την κατάλληλη υλική υποστήριξη δεν γίνεται καμμιά καλλιτεχνική εκδήλωση , όσο και άν υπάρχει το μεράκι και η επιθυμία για κάτι τέτοιο ! Άς μην ταλαιπορούμε τους ίδιους τους εαυτούς μας !

Ανώνυμος είπε...

Το γρήγορο φτυάρι απεφάνθη αγαπητοί Συνδημότες! Ουδείς λόγος φυσικά για ακόμη μια φορά για τα θετικά της διοργάνωσης. Μιας εθελοντικής διοργάνωσης που τρέφει αισθήματα αγάπης και τόνωσης της τοπικής κοινωνίας - αγοράς. Ήταν όντως απώλεια η έλληψη φωτός στο χώρο της χορευτικής εκδήλωσης, αλλά πέραν της εθελοντικής διοργάνωσης "Σέρβια εν δράση" ίσως θα πρεπε να αναλογιστούμε οτι υπάρχουν και άλλοι φορείς σ αυτόν τον μίζερο τόπο που είναι υπόλογοι; Και ρωτάω εγώ, εσείς, οι ανώνυμοι κριτές του internet, πόσο συνεισφέρατε ώστε να πραγματοποιηθεί σωστά η εν λόγω εκδήλωση; Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει, να υπάρχει υποστήριξη απο όλους τους συνδημότες, σε προσπάθειες σαν κι αυτή, προσπάθειες που ΜΟΝΟ ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Ας αφήσουμε λοιπον τη γκρίνια, και ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ έτσι ώστε του χρόνου να ναι όλα τέλεια! Όσο για τα "χορευτικά στα γκαβά", ας δούμε μισογεμάτο το ποτήρι, ήταν τουλάχιστον ρομαντικά!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφισβητούμε , ούτε μειώνουμε την προσπάθεια της εθελοντικής οργάνωσης ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ , για την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στα Σέρβια , σκοπεύοντας στην προβολή των τοπικών προιόντων και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς . Την επικροτούμε και την συγχαίρουμε γι'αυτό ! Αλλά κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους . Και αναφερόμαστε στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης , στην πλήρη ανοργανωσιά της εκδήλωσης (έλλειψη δημοτικής ορχήστρας , έλλειψη φωτισμού , συντονισμός και παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων κλπ) . που προκάλεσαν ταλαιπωρία και κούραση στο φιλότιμο φιλοθέαμον κοινό που παρευρέθηκε , παρά το ακατάλληλο της ώρας και των επικρατουσών συνθηκών .
Οσο για το σχόλιο του εξυπνάκια " εθελοντή " αμφιβάλλουμε έάν ο ίδιος συμμετείχε εθελοντικά για την επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης και του υπενθυμίζουμε ότι " Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια " και άς κρατήσει τις εξυπνάδες του για τον εαυτό του και άς ψάξει να βρεί εθελοντές όχι κορόιδα !

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΆΝΘΗ ΜΟΥ ΧΡΥΣΆΝΘΗ ΜΟΥ ΑΞΟΙΞΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Για να απαντήσω στην αμφιβολλία σας αν συμμετείχα εθελοντικά ή όχι σας παραθέτω απλά το παρακάτω τσιτάτο:

Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν.
Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

Σκοπός του σχόλιου δεν ήταν η λογομαχία, αλλά μια προτροπή για συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου! Οσο για τον χαρακτηρισμό "εξυπνάκιας" σας ευχαριστώ που αντιλογείτε με "λαικές λεξούλες" τα επιχειρήματά μου!

Όσον αφορά το σχόλιο 11:43 σας πληροφορώ οτι οι ΜΟΝΟΙ που αποκόμισαν χρήματα απο τη συγκεκριμένη έκθεση ήταν οι εκθέτες τοπικών προιόντων, που πληρώθηκαν ως ανταλλαγμα των υπηρεσιών τους πουλώντας τα προιόντα τους, σε μια έκθεση που μην ξεχνάτε πως ήταν ευπρόσδεκτοι και μάλιστα εντελως δωρεάν όλοι οι τοπικόι παραγωγοί - βιοτέχνες.

Ανώνυμος είπε...

KAΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ..............ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Το Προφίλ μας