Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Δεν ξεχνάμε. (με αφορμή όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου)

Έχει περάσει 1 χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, όπως απόδεικνύεται πλήρως και από τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα. Τόσο τον τελευταίο χρόνο όσο και προηγούμενα, αποδείχθηκαν επανειλημμένα ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, ο ρόλος της ως «μακρύ χέρι» του κεφαλαίου για την τρομοκράτηση ελλήνων και ξένων εργατών, οι σχέσεις των φασιστών με τους φυσικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου.
Αναδείχθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης του ναζιστικού μορφώματος, της απομόνωσής του από κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών με πρωτοβουλίες των σωματείων, των συλλόγων, των μαζικών φορέων.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τοποθετηθήκαμε με βάση την παραπάνω ανάγκη. Συγκεκριμένα, με αφορμή την εκλογή μελών της επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας απαιτήσαμε να μην εκλεγεί σε αυτή την επιτροπή, και στις υπόλοιπες, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Απαιτήσαμε να μην υπάρχει καμία διευκόλυνση της δράσης της από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Παίρνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, και αφού πρώτα επιδόθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, μίλησε για «υποτιθέμενη δολοφονία Φύσσα» ενώ στη συνέχεια ανέσυρε το αισχρό ψέμα των χρυσαυγιτών ότι «ο δολοφόνος ήταν μέλος του ΚΚΕ»
Καλέσαμε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να τοποθετηθούν στα όσα εμετικά ξεστόμισε ο χρυσαυγίτης.
Κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης δεν πήρε το λόγο. Δεν τοποθετήθηκε ούτε ο Περιφερειάρχης, κ. Καρυπίδης, ούτε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσής, κ. Δακής. Η στάση αυτή, παρά τις κατά καιρούς κορόνες ενάντια στο φασισμό, σηματοδοτεί ανοχή απέναντι σε αυτόν.
Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την ανάγκη απομόνωσης των φασιστών. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να πάρουν πρωτοβουλίες σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

  Κοζάνη, 18-09-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας