Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

H Βουλή στα μέτρα μας

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ (της Παρασκευής 6/6)
Τα τελευταία χρόνια η Βουλή αντιμετωπίζεται ως χώρος σόου. Βρισιές, φιλιά, παπαγάλοι και γενικώς ότι του φανεί του λωλοστεφανή. Αυτή είναι και η πλευρά της Βουλής που λατρεύει να παρουσιάζει η τηλεόραση.
Βλέποντας την κατάντια των …εκλεκτών, αντιλαμβανόμαστε ξαφνικά ότι οι διπλανοί μας ωχριούν μπροστά τους. Αυτή είναι και η πιο επικίνδυνη συνέπεια του λαϊκισμού και της ανοησίας.

Η εξίσωση γίνεται προς τα κάτω και κάθε τι που συνδέεται με τις ελίτ και την αξιοκρατία ενοχοποιείται σε βαθμό κακουργήματος.
Oλα μοιάζουν με ένα πελώριο τσαντίρι, στο οποίο η διανομή των ρόλων  γίνεται με βάση το ποιος θα καταφέρει να διακριθεί στον πιο γκροτέσκο ρόλο. Η παράσταση δεν τα βγάζει τα λεφτά της.
Μέσα σε όλο αυτό το πανδαιμόνιο, όμως, εμείς χάνουμε τη μπάλα. Κοιτάζουμε εκεί που μας δείχνουν και όχι εκεί που πρέπει. Ασχολούμαστε με τα καμώματα μερικών τύπων και προσπερνάμε το γεγονός ότι το ίδιο το κοινοβουλευτικό έργο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.
Η εικόνα, όπως πάντα, κερδίζει την ουσία, αλλά για πολλούς όλα καλά, αφού βλέπουν αυτούς που άλλοτε ήταν ακριβοθώρητοι να ξεγυμνώνονται και κάποιους τύπους του δρόμου να παίρνουν το πάνω χέρι. Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε χωρίς λόγια μια κατάσταση που μοιάζει εδώ και καιρό να έχει εκτροχιαστεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κοιτάζουμε εκεί που μας δείχνουν και όχι εκεί που πρέπει" ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακομη βαρετο και ανουσιο κειμενο χωρις κανενα απολυτως νοημα. Εχω πλεον πειστει πως οι αναρτησεις γινονται για σπασιμο απ τον αιβρες! Πραγματικα θα εκπλαγω αν μαθω οτι γι αυτα τα κειμενα.... πληρωνεται!! και μετα λενε αχρηστους τους δημοσιους υπαλληλους...

Το Προφίλ μας