Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 14 Ιουνίου

   «Η Ζωή μας Ενώνει»
   «Η Ζωή μας Ενώνει». Το μήνυμα αυτό εστιάζει στην ιδέα ότι καθένας από μας είναι κομμάτι του άλλου στα δύσκολα. Στη ζωή είμαστε όλοι μαζί, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου,   «Μόνος σου ούτε στον Παράδεισο! » λέει η σοφή λαϊκή παροιμία.

Εμείς οι Εθελοντές Δωρητές Ζωής το έχουμε πιστεύω μας το μήνυμα αυτό,   «Η Ζωή μας Ενώνει».
Η Ζωή μας ενώνει με αυτούς που παίρνουν από το Αίμα μας δύναμη για να ζήσουν.
Η Ζωή μας ενώνει με αυτούς χρειάζονται Αίμα, Αιμοπετάλια, Αρχέγονα Αιμοποιητικά κύτταρα (Μυελό των Οστών ή Βλαστοκύτταρα) η ακόμα και Ιστούς και Όργανα.
    Στις 14 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη με διάφορες εκδηλώσεις, για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και παράγωγά του, αλλά και για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους Τακτικούς Εθελοντές μη αμειβόμενους Αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το αίμα τους.
Με το μήνυμα «Η Ζωή μας Ενώνει» μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, ότι η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια θεϊκή πράξη, ότι οι εθελοντές αιμοδότες, που προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις φυλές, θρησκείες και ηλικίες, βάζουν τις ανάγκες των συνανθρώπων τους πάνω από τις δικές τους.
      Στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Fiods), είναι να γίνουν έως το 2020 όλες οι χώρες αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Οι στόχοι που μπαίνουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι:
·            Να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να συνεχίσουν να Αιμοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
·            Να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που έχουν καλή υγεία αλλά δε δίνουν αίμα, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
·         Να ενθαρρυνθεί το προσωπικό των υπηρεσιών αίματος ώστε να αναγνωρίζει στους εθελοντές αιμοδότες την «ηρωική» τους πράξη κάθε φορά που προσφέρουν αίμα.
·         Να στελεχωθούν τα τμήματα αιμοδοσίας με επαρκές προσωπικό για λειτουργία επτά (7) μέρες τη βδομάδα, πρωί & απόγευμα.
·         Να πειστεί η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα την εκτίμησή της στους εθελοντές αιμοδότες και να θεσμοθετήσει τις απαραίτητες παροχές στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα για να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από τη αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγά του.
Η Ζωή μας Ενώνει! Σε χρειάζομαι! Σου προσφέρω! Συνυπάρχουμε!!!

* Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 από τις 21:00, γιορτάζουν οι Εθελοντές Αιμοδότες γλεντώντας στην Πλατεία της Σκ΄ρκας, (Πλατεία Σμηναγού Καρακίτσιου Κυριάκου), με το Κοζανίτικο Τακίμι και τον Στέλιο Παπαδήμο, μαζί μας και το Μουσικό Σχήμα του Συλλόγου Σκ΄ρκας.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.
Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας