Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η βουλευτής Ν. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, μιλά στο PRESS-GR...

Τη συνέντευξη πήραν οι: Ευλαμπία Ρέβη & Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Σας ανησυχεί η πτώση των ποσοστών που λαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις; Προ μηνός υπήρξε μέτρηση της κοινής γνώμης που έδειξε ότι το κόμμα σας μετά βίας θα έμπαινε στη Βουλή, αν γινόταν σήμερα εκλογές. Πως σκοπεύετε να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος, έπειτα κι απ᾽την αποχώρηση πολλών κομματικών σας μελών;
Οι δημοσκοπήσεις έχουν αποδείξει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο δείχνουν πολύ διαφορετικά σημάδια και αν θυμηθούμε τι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του 2012, τότε όχι μόνο δεν θα επαληθευτούν, τουναντίον το κίνημα θα γνωρίσει ακόμη υψηλότερα ποσοστά. Το κίνημα πέρασε τις βρεφικές ασθένειες και πλέον οδεύει προς ανοιχτούς ορίζοντες. Όσο για την αποχώρηση των μελών, νομίζω ότι ευνόησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του προς θετική τροχιά.

Προ ημερών, τα αίματα άναψαν στη Βουλή με εσάς πρωταγωνίστρια. Πολλοί σάς άσκησαν κριτική για τις λέξεις που χρησιμοποιήσατε προς την κ. Βούλτεψη. Θεωρείτε ότι είναι σύμφωνα με τον θεσμό του Κοινοβούλιο τέτοια φαινόμενα;
Λάθος αναφέρεστε στο παραποιημένο και διαστρεβλωμένο γεγονός. Η κριτική ασκήθηκε στις λέξεις που μετέφερε εντέχνως η κ. Βούλτεψη. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν την κ. Βούλτεψη για τη συμπεριφορά της και νομίζω ότι η κοινή γνώμη κατέληξε σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος είχε δίκαιο. Το κοινοβούλιο είναι υποβαθμισμένο εδώ και δεκαετίες. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από ψευδεπίγραφες και υποκριτικές στάσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι τώρα υπάρχει ειλικρίνεια και λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.
Ποιά στοιχεία του Π. Καμμένου είναι εκείνα που σας έπεισαν να συστρατευτείτε στο προσωποπαγές κόμμα του;
Λάθος ερώτηση εκ των προτέρων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι προσωποπαγές κίνημα. Είναι το πιο δημοκρατικό κίνημα του κοινοβουλίου και αυτό το αποδεικνύουν οι διαδικασίες, αλλά και το γεγονός ότι παρά τις φουρτούνες στέκεται σταθερό στην πορεία του και αποκτά μέρα με τη μέρα περισσότερους οπαδούς.
Ποιό το μότο σας;
«Ο καλός πολίτης πρέπει να ξέρει και να κυβερνιέται και να κυβερνάει.» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Πού πιστεύετε ότι οφείλετε η διαφαινόμενη συνεχόμενη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής; Θεωρείτε ότι είναι φιλοναζιστικό κόμμα;
Στη συνεχή και έντονη προβολή από τα ΜΜΕ για το παραμικρό γεγονός. Στη στήριξη που έχει από εξωθεσμικά κέντρα. Το αν είναι φιλοναζιστικό κόμμα, ας το αναλογιστούν αυτοί που το ψήφισαν.
Ποιό θεωρείτε το βασικό ελάττωμα του χαρακτήρα σας; 
Την εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους
Ποια είναι τα κοινά σημεία που έχετε με τον πατέρα σας; Τι σας δίδαξε η ζωή του;
Έχω πολλά κοινά στοιχεία με τον πατέρα μου. Η ζωή του με δίδαξε πως πρέπει να ευγνωμονούμε τον Θεό και να τον ευχαριστούμε για αυτά που μας δίνει.
Ποιά θεωρείτε ως τη μεγαλύτερή σας επιτυχία (σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο);
Τα παιδιά μου.
Άλλο νόμιμο, άλλο ηθικό τόσο στη ζωή, όσο και στη πολιτική. Συμφωνείτε με τo περιεχόμενο της φράσης;
Συμφωνώ και επαυξάνω. Νομίζω ότι το ηθικό είναι πολύ ανώτερο από το νόμιμο.
Ποιός ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Η απώλεια αγαπημένων προσώπων.
O σύζυγός σας αποσπάστηκε απ᾽την ΕΡΓΟΣΕ στο βουλευτικό γραφείο της ομοϊδεάτισσάς σας κας Σταυρούλας Ξουλίδου. Το παράδειγμά του θεωρείτε ότι είναι σύμφωνο με τις επιταγές των καιρών και σύννομο με το κοινό αίτημα η πολιτική να επιστρέψει στις αξίες της; Τί απαντάτε στους πολίτες που δικαίως εξοργίζονται με τέτοια φαινόμενα;
Ο σύζυγος μου είναι ιδρυτικό στέλεχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το γεγονός ότι επέλεξε να αποσπαστεί από την υπηρεσία του σε ένα Βουλευτικό γραφείο δεν έχει να κάνει με την δική μου πολιτική πορεία. Οι επιλογές είναι προσωπικές. Οι πολίτες θα μιλήσουν στην κάλπη, αν και δεν πρέπει να προτρέχετε, γιατί κανέναν δεν ενδιαφέρει με τι ασχολείται ο σύζυγος μου, αλλά τι προσφέρω εγώ στον τόπο μου και οι παρεμβάσεις που κάνω. Η αναμόχλευση του θέματος έχει κουράσει τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας