Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Υπεγράφη υπουργική απόφαση για το έλεγχο των προϋπολογισμών των ΟΤΑ

Στην "πρέσα" οι δήμοι.
Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ από το Παρατηρητήριο Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, μετά και από την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.
Σε περιπτώσεις απόκλισης από τους στόχους των προϋπολογισμών, η ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική υπαγωγή των ΟΤΑ σε πρόγραμμα εξυγίανσης, με εφαρμογή εκ μέρους τους διορθωτικών μέτρων, όπως περιορισμό δαπανών μισθοδοσίας, επενδύσεων και λειτουργίας τους.

Επίσης, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να
καταθέτουν πενταετή και ετήσιο προγραμματισμό, ο οποίος θα ελέγχεται σε μηνιαία βάση, ενώ η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα, συνεπάγεται αυτόματη υπαγωγή του δήμου σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Όπως επισημαίνεται στην ΚΥΑ, το πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ πρέπει να διασφαλίζει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να συμβάλει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε σχέση με τη διαφορά εσόδων και δαπανών, όσο και προς τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας