Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Η καθυστέρηση... αποζημιώνεται!

Από 250-600 ευρώ θα δίνονται στον επιβάτη αεροπλάνου
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε, σήμερα, πως ο επιβάτης πτήσης με ανταπόκριση πρέπει να αποζημιώνεται, αν φτάσει στον προορισμό του με καθυστέρηση ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών, σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η κατ' αποκοπή αποζημίωση, το ύψος της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 250 και 600 ευρώ, αναλόγως της απόστασης που καλύπτει η πτήση, καθορίζεται βάσει του τελευταίου προορισμού στον οποίο φθάνει ο επιβάτης μετά την προγραμματισμένη ώρα.


Με τη σημερινή απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει στη νομολογία του, κατά την οποία οι επιβάτες πτήσεων με μεγάλη καθυστέρηση- δηλαδή, διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης των τριών ωρών- έχουν, όπως και οι επιβάτες των οποίων η αρχική πτήση ματαιώθηκε και στους οποίους ο αερομεταφορέας αδυνατεί να προσφέρει μεταφορά με άλλη πτήση, δικαίωμα αποζημίωσης δεδομένου ότι έχασαν χρόνο που δεν μπορούν να ξανακερδίσουν και υπέστησαν ταλαιπωρία και αναστάτωση.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας