Με τον καιρό ο λιπώδης ιστός κάτω από την επιδερμίδα των χεριών γίνεται λεπτότερος, οι φλέβες και οι τένοντες πιο ορατοί, η επιδερμίδα χάνει τον όγκο της. Με αυτά τα δεδομένα είναι εύκολα αντιληπτό ότι όταν οι αισθητικές θεραπείες περιορίζονται στην ανανέωση του προσώπου, τότε η διαφορά μεταξύ του ανανεωμένου προσώπου και των πιο «γερασμένων» χεριών θα είναι ακόμη πιο μεγάλη. 
Όλα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστούν με δραστικές θεραπείες, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από την έκταση και το είδος του προβλήματος της γήρανσης των χεριών.
Θεραπεία 1
Το πάνω μέρος των χεριών (η ραχιαία επιφάνειά τους) είναι ένα δύσκολο σημείο, όπου δύσκολα μπορούμε να επέμβουμε. H συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί μια νέα ενέσιμη θεραπεία που βοηθά στο γέμισμα των ρυτίδων και στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου των χαλαρωμένων και «άδειων» σημείων των χεριών. Πρόκειται για ενέσιμο μαλακό υλικό που περιέχει μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη (ανόργανα μεταλλικά άλατα ασβεστίου) σε γέλη νερού, το οποίο λειτουργεί ως σύστημα στήριξης κάτω από την επιδερμίδα ενεργοποιώντας την ανάπτυξη του ίδιου του φυσικού σας κολλαγόνου. Έτσι, ακόμη και όταν αποδομηθεί από τον οργανισμό, θα παραμείνει το νέο κολλαγόνο. Με τον τρόπο αυτό η δράση του συνεχίζεται σε βάθος χρόνου κάνοντας το αρχικό αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο. H συγκεκριμένη θεραπεία εκτός από τα χέρια, δίνει σημαντικά αποτελέσματα στην αύξηση όγκου και την αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου.
Θεραπεία 2
Είναι μία εντελώς νέα κατηγορία φυσικού υαλουρονικού οξέως, μη διασταυρωμένου. Πρόκειται για μια κλινικά αποδεδειγμένη αγωγή που αντικαθιστά αποτελεσματικά τα επίπεδα υαλουρονικού οξέως στο δέρμα μας, τα οποία μειώνονται με το πέρασμα των ετών εμφανίζοντας την επιδερμίδα εξασθενημένη, με ρυτίδες, τραχειά αίσθηση και χωρίς νεανικό χρώμα και λάμψη. Η θεραπεία αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για έγχυση ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας για να βελτιώσει την ενυδάτωση αλλά και να προστατεύσει (λόγω της περιεκτικότητας του σε 0,9% μαννιτόλη) έναντι στην καθημερινή φθορά από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν ελεύθερες ρίζες. Έτσι το δέρμα αποκτά μία αναζωογονημένη φυσική λάμψη, ελαστικότητα, χρώμα ροδαλό και νεανικό. Οι περιοχές που έχουν ένδειξη για τη συγκεκριμένη αγωγή εκτός από τα χέρια, είναι επίσης το πρόσωπο, το ντεκολτέ και ο λαιμός.
Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεια 1
- Θα δείξει αμέσως το αποτέλεσμα με τη θεραπεία 1 και μέχρι πόσο κρατάει;
Τo αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και διαρκεί από 12-18 μήνες. Σε νεώτερους, μη καπνιστές, ασθενείς, η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να προσεγγίσει και τα δύο χρόνια.
- Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία 1;
Ενδείκνυται για αυτούς που έχουν χέρια τα οποία δείχνουν γερασμένα, χέρια τα οποία διαγράφονται έντονα οι φλέβες και χέρια τα οποία δείχνουν κουρασμένα στην όψη. Συχνά τέτοιου είδους πρόβλημα αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, αλλά και οι πιο αδύνατες και αθλητικές.
- Πόσες εφαρμογές χρειάζονται στη θεραπεία 1;
Για τους περισσότερους ασθενείς μια εφαρμογή είναι αρκετή. Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο προτείνεται και μια δεύτερη εφαρμογή μετά από 2-3 μήνες.
- Είναι επίπονη διαδικασία η θεραπεία 1;
H εφαρμογή του υλικού γίνεται σε συνδυασμό με τη χρήση τοπικού αναισθητικού ώστε αν υπάρξει ενόχληση, αυτή να είναι πολύ ήπια. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την επόμενη ημέρα.
- Υπάρχουν παρενέργειες;
Τυχόν παρενέργειες όπως οίδημα, μούδιασμα ή παροδική τοπική ευαισθησία οφείλονται στις ενέσεις για την εφαρμογή του υλικού και όχι στην ίδια τη θεραπεία.
- Θεωρείται επιτυχημένη η συγκεκριμένη θεραπεία;
Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι τα φυσικά αποτελέσματα διατηρούνται ένα χρόνο ή και παραπάνω σε πολλούς ασθενείς. Γι’ αυτό και ολοένα και περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι, την επιλέγουν για να ανανεώσουν τον χαμένο όγκο των χεριών.
Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία 2
- Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία 2; Είναι επίπονη η διαδικασία;
Όπως κάθε εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στην αισθητική ιατρική, έτσι και η συγκεκριμένη θεραπεία είναι μια ενέσιμη διαδικασία. Εγχέεται στην επιδερμίδα με τις λεπτότερες βελόνες που υπάρχουν και προκαλεί ελάχιστη ενόχληση. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι άμεσος και μπορείς να συνεχίσεις τις δραστηριότητές σου την ίδια κιόλας ημέρα.
- Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία 2;
Η ενυδάτωση των χεριών δεν έχει ηλικία. Σημαντικοί παράγοντες είναι η κατάσταση της ίδιας της επιδερμίδας, αλλά και το κατά πόσο η έκθεση στον ήλιο έχει αφήσει τα σημάδια της σε αυτήν. Η μέθοδος για τα χέρια απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες ηλικίας από 38 ετών και πάνω, ενώ εάν η εφαρμογή γίνει στο πρόσωπο τότε αφορά περισσότερο σε γυναίκες από 30 ετών και πάνω.
- Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Χρειάζονται από 3 μέχρι 5 συνεδρίες, ανάλογα με το πρόβλημα, προκειμένου να έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα με διάρκεια.
- Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Από 8 μήνες έως 1 χρόνο, ανάλογα με το βάθος και την έκταση του προβλήματος.