Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Γεωργία

«Σημαντικές ευκαιρίες» σε διάφορους τομείς της οικονομίας 
 Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Γεωργία, όπου υπάρχουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς της οικονομίας, απηύθυνε ο πρεσβευτής της Γεωργίας στην Ελλάδα Ντέϊβιντ Μπάκρατζε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.Ταυτόχρονα, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και από πλευράς επιχειρήσεων από τη Γεωργία θα υπάρξει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.


Εστιάζοντας στους τομείς που δημιουργούνται επενδυτικές ευκαιρίες στη Γεωργία, ο κ. Μπάκρατζε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής, των υδροηλεκτρικών κόμβων και των υπηρεσιών, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις που επενδύουν στη χώρα του αποκτούν πρόσβαση σε αγορές ενός δισ. ατόμων.

Επισήμανε ότι στη Γεωργία υπάρχουν δύο ελεύθερες βιομηχανικές ζώνες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές απαλλάσσονται από κάθε φόρο εκτός από τα τέλη προσωπικού φόρου εισοδήματος. Οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται τη Γεωργία και αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από το γεγονός ότι το ποσοστό επανεπένδυσής τους φτάνει το 30%, είπε ο πρέσβης, επισημαίνοντας ότι στη χώρα του υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την υποστήριξη και διευκόλυνση των άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς και ισχυρή πολιτική δέσμευση για χαμηλή και απλή φορολόγηση και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών ώστε να κρατηθεί το ελκυστικό επενδυτικό κλίμα.

Όπως ανακοινώθηκε, στο μέλλον θα σχεδιαστεί η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη Γεωργία προκειμένου οι Έλληνες επιχειρηματίες να διαπιστώσουν από κοντά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά και αντίστοιχα αποστολή επιχειρηματιών από τη Γεωργία στην Ελλάδα.

Οι παραδοσιακοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί στο επίπεδο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τις διπλωματικές αποστολές που θα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή, είπε ο πρεσβευτής της Γεωργίας στη χώρα μας. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας