Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Εθιμοτυπικές επισκέψεις

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης 
Ποτέ δεν κατάλαβα τη σημασία των εθιμοτυπικών επισκέψεων και των πάσης φύσεως συναντήσεων βιτρίνας. Πολύ περισσότερο τώρα, στην εποχή δηλαδή του skype και όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και μετά θα μου πείτε, φωτογραφίες, ανταλλάσσοντας χειραψίες, πως θα βγούμε; Αυτό είναι και το μεγάλο μας πρόβλημα. Η λεγόμενη ορατότητα στα μέσα ενημέρωσης. Μόνο που σε αντίθεση με ότι έλεγαν κάποτε για τη δημοσιότητα (καλή-καλή δεν έχει σημασία, φτάνει να γράφουν το όνομά σου σωστά), σήμερα με την πληθώρα μέσων και τον καταιγισμό των πληροφοριών σε αυτά, έχει σημασία και το τι λες, αν θέλεις να ξεχωρίσεις.

Αντί, λοιπόν, οι κυβερνητικοί και γενικότερα οι πολιτικοί παράγοντες να κάνουν περιοδείες, με στόχο να δείξουν στους ιθαγενείς το ενδιαφέρον τους, ας φροντίσουν να αξιοποιούν εργαλεία και πληροφορίες, για να κάνουν κάτι ουσιαστικά για τον τόπο και όχι μόνο να αναμασούν τη γνωστή τσίχλα της ανάπτυξης.
Με τις προκάτ δηλώσεις και την αισθητική άλλης εποχής αναπαράγεται απλά η ίδια γνωστή εικόνα. Φυσικά και οι εθιμοτυπικές επισκέψεις δεν θα εγκαταλειφθούν, έχουν, εξάλλου, κι αυτές ένα μικρό ρόλο να επιτελέσουν. Απλά είναι σημαντικό να αποτελούν κομμάτι μιας ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από πίσω και όχι ένα ακόμα πυροτέχνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας