Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό!

'Να παρέμβει άμεσα η δημοτική αρχή στην διαδικασία εκμίσθωσης κτιρίων από την ΓΑΙΟΣΕ'

Από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε πως η ΓΑΙΟΣΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκμίσθωση δύο κτιρίων και μιας έκτασης 2 στρεμμάτων στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης. Μάλιστα επισημαίνεται πώς θα συναφθεί συμβόλαιο με τον εκμισθωτή διάρκεια 12 χρόνων.
Με την πράξη τησ αυτή η ΓΑΙΟΣΕ δεσμεύει ουσιαστικά μια μεγάλη περιοχή και δύο κτίρια χωρίς συγκεκριμένες χρήσεις για τα επόμενα χρόνια.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο δήμος Κοζάνης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΓΑΙΟΣΕ για συγκεκριμένες επεμβάσεις στην περιοχή, ενώ την περίοδο αυτή βρίσκεται σε διαδικασία ‘επικαιροποίησης΄ και έγκρισης και το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης.

Δεδομένου ότι συγκεκριμένος χώρος είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στην πόλη και η χρήση περιλαμβάνεται στο υπό έγκριση Γ.Π.Σ., η εκμίσθωση του συγκεκριμένου χώρου από την ΓΑΙΟΣΕ δημιουργεί τετελεσμένα τα οποία θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εφαρμογή του οποιοδήποτε σχεδιασμού.

Θεωρούμε πώς ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να παρέμβει άμεσα (ο διαγωνισμός λήγει 20-2-13) και μέσω επικοινωνίας και διαβουλεύσεων με την ΓΑΙΟΣΕ, να μην προχωρήσει αυτή η εκμίσθωση.

Πιστεύουμε ότι είναι καιρός στα πλαίσια του διαλόγου που πρέπει να ανοίξει για το νέο Γ.Π.Σ., να τεθεί και το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ. Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η άποψη της μεταφοράς του Σιδηροδρομικού Σταθμού στα Κοίλα, η εν λόγω εκμίσθωση (και χωρίς τη δέσμευση συγκεκριμένης χρήσης) έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αξιοποίηση του μεγάλου αυτού χώρου στο κέντρο της πόλης που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ουσιαστικό πνεύμονα πρασίνου για τη πόλη που ασφυκτιά.

Με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνουμε το αίτημα, για ουσιαστικό διάλογο άμεσα, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε έκτακτη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τις επιλογές και τις κατευθύνσεις του νέου ΓΠΣ, που αποτελεί, εξ αντικειμένου, το βασικό εργαλείο διαμόρφωσης της πόλης της επόμενης μέρας.

Δημοτική Κίνηση
‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας