Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δραγασάκης: ''Δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβεί ο κατώτατος μισθός''

''Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο Υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα, σημείωσε μάλιστα πως '' ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταστεί σε ενιαίο και συμπαγές κόμμα και είχε να αντιμετωπίσει και τα εσωτερικά του προβλήματα'', δηλώνοντας όμως έτσι την ικανοποίηση του για την κατάταξη των δημοσκοπήσεων.

Για τον συνασπισμό εξουσίας που αναζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως ''κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εικόνα των πραγμάτων μετά από 6 μήνες ή ένα χρόνο, αφού το σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο...'', ενώ προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση για
έναν εποικοδομητικό διάλογο για να ''...αναζητηθούν τρόποι για την σύμπραξη κινήσεων ή δυνάμεων'' [best-tv]
Εpikairo: Δεν είναι μόνο δύσκολο να ανεβεί ο κατώτατος μισθός βάσει της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε αλλά ο κάθε μισθός που δαπανά το κράτος. Παραθέτω απόσπασμα παλαιότερη ανάρτησης, σε συνέντευξη του Τσίπρα στη Στάη:
[...] Όσον αφορά στις περικοπές, ο Τσίπρας έφερε ως παράδειγματα τους ιατρούς των 1.800 ευρώ που στέκονται πλάι στον άρρωστο, τους καθηγητές πανεπιστημίου των 1.200 ευρώ και τις νοσηλεύτριες των 800 ευρώ της βάρδιας 2-10. Η Στάη συμφώνησε και τον ρώτησε αν θα προχωρήσει σε αυξήσεις, σε περίπτωση που ο ίδιος θα εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας και αν υπάρχουν λεφτά για αυτό. Ο Τσίπρας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο μα θα το διεκδικήσει! Εδώ, αντιλήφθηκα πως είναι ικανός να αντιπολιτευθεί και τον ίδιο του τον εαυτό. [Εξαιρετική Στάη, ανέτοιμος Τσίπρας #netweek]
Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με δραματικούς τόνους την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση ενώ γνωρίζει πως δε μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις ή προσλήψεις. Πρόκειται περί καθιερωμένης πολιτικής υποκρισίας που δεσπόζει καθ' όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα και από την οποία εξαιρούνται κάποιες πολιτικές μονάδες και κανείς σχηματισμός. Οι φωνές του Δραγασάκη και του Σταθάκη αποτελούν όαση στην έρημο των άναρθρων κραυγών των υπολοίπων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας